28 квітня 2012

Пілотний випуск телепроекту "17-а сторінка"

Цей проект розробляється творчим об'єднанням "Струм" ХОБД для обласного телеканалу "Скіфія" (керівник "Струму" - Ксенія Келєберда; відеомонтаж - Ігор Гаврилов).
Мета майбутнього телепроекту - рекомендація кращих дитячих книг та послуг бібліотеки дітям і дорослим, батькам, бабусям і дідусям. Телебачення забрало читачів із бібліотеки? Тоді давайте використаємо його можливості, щоб їх до бібліотеки повернути!

 
Залишилось додати також, що це відео його автори подають на конкурс "БібліоКіноФест: Кадри вирішують все".

QR-код бібліотеки

Як і кожна сучасна бібліотека, ХОБД "завела" собі такий ось код - на нашу думку цілком симпатичний :)), із контактною інформацією бібліотеки.
 
І почали вигадувати, щоб такого з ним зробити, окрім того що у вересні минулого року розмістили у вітрині бібліотеки (ви вже здогадались! - напередодні Всеукраїнського дня бібліотек):

24 квітня 2012

Обласний семінар методистів

Дводенний семінар методистів міських управлінь та районних відділів освіти, що опікуються шкільними бібліотеками, розпочав сьогодні роботу на базі обласної бібліотеки для дітей.
Тема семінару - "Уніфікація діяльності шкільних бібліотек як фактор технологічного удосконалення".
Учасники семінару ознайомились із наказами, що стосуються діяльності бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів, та з проектами інструктивно-нормативних документів, які уніфікують роботу з підручниками і посібниками; впровадження комп'ютерних та медійних технологій в діяльність шкільних книгозбірень.

"Бібліотечний" тролейбус...

...курсує вулицями Херсона з 19 квітня.
Сьогодні вдалося його нарешті "упіймати" в об'єктив:
 


  
Що не кажіть, а приємно бачити не лише комерційну рекламу на вулицях рідного міста, а вже рекламу власної бібліотеки - й поготів!

20 квітня 2012

Регламентуючі документи для шкільних бібліотек: обговорюємо проекти

Державна науково-педагогічна бібліотека ім. В. О. Сухомлинського запрошує методистів та працівників шкільних бібліотек до обговорення низки документів, що регламентують діяльність бібліотек загальносвітніх навчальних закладів та відповідних методичних служб освітянської галузі.
Знайомтесь із проектами на сайті бібліотеки - http://www.library.edu-ua.net/id/389/, долучайтесь до обговорення, шановні колеги.
Тут же - добірка організаційно-управлінських документів, що регламентують діяльність ЗНЗ - http://www.dnpb.gov.ua/id/385/

БібліоКіноФест: а ви вже зняли відео про послуги своєї бібліотеки?!

Лише до 4 травня! Бібліотечне відео - на конкурс!
  

 
Програма "Бібліоміст" запрошує до участі.

Права дітей

Це відео було зняте у Херсонській ОБД в 2010 році. Мета - поінформувати підлітків про однойменний веб-ресурс бібліотеки та заохотити до активного використання бібліотечних ресурсів та бібліотечного Інтернету не лише для розваги та підготовки до уроків, а й у інших життєво важливих справах: вивчення і відстоювання своїх прав, вирішення проблем спілкування з однолітками й дорослими, соціалізація юної особистості... Актуально і сьогодні!
 

Автор ідеї, сценарист та режисер - Ольга Володимирівна Крижановська (відділ мистецтв); оператор і режисер монтажу - Ігор Олександрович Гаврилов (сектор компютеризації). У ролях школярів - таки ж школярі :), учні херсонських шкіл - читачі бібліотеки.

19 квітня 2012

Семінар шкільних бібліотекарів

Міський семінар-практикум працівників бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів Херсона на тему «Бібліотека в інформаційному середовищі школи» відбувся 19 квітня на базі бібліотеки спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови ім. Т. Г. Шевченка.
Програму семінару можна завантажити за цим посиланням. А скласти принаймні побіжне уявлення про бібліотеку-базу - із сторінки бібліотеки на шкільному сайті - http://www.school52.ks.ua/ та фоторепортажу із заходу:
  





 
  
Фото: Тетяна Єжова

09 квітня 2012

Післямова до «святкового бібліоефіру»

Оксана Розміровська

«Вітаємо вас, шановні радіослухачі, на хвилях ХерсонБібліоFM. Наступні півтори години підіймати вам настрій, приємно дивувати, відповідати на ваші запитання та знайомити вас з неординарними людьми у нашій студії будемо ми – ведучі святкового радіоефіру. Сьогодні ефір дійсно святковий, адже нарешті будуть підведені підсумки II етапу конкурсу «Велика читацька пригода», а значить  - будуть названі переможці, про що ми вас будемо радо інформувати прямісінько з місця подій.»
Саме так 3 квітня, у день закриття Тижня дитячого читання на Херсонщині, розпочався сценічний «бібліоефір» «Незвичайні пригоди звичайних книг», присвячений фіналу конкурсу кросвордистів, тобто другого етапу загальноміського конкурсу «Велика читацька пригода».
  

Читати далі (файл у форматі *.pdf, 171 Kb)

04 квітня 2012

Фінальні подробиці фіналу: конкурс кросвордистів

Читайте про свято у прес-релізі -
http://www.library.kherson.ua/librarians/images/stories/2012/03/pres-reliz_konkurs_krosvordystiv_2012-04-03.pdf
 
Дивіться фоторепортаж на Facebook, на сторінці бібліотеки http://www.facebook.com/library.ks.ua 
та у фотоальбомі.
    
Свято відбувалось у форматі "бібліоефіру". Були там і новини, й інформаційні блоки, інтерв'ю, привітання, реклама інавіть - прогноз погоди...
Отож, до вашої уваги відеофрагмент - "Бібліотечний прогноз погоди". 
 
Парад кросвордистівІ місце – учень  5-А класу гімназії № 3 Фоменко Михайло
Сценарій заходу опубліковано за адресою -  http://www.library.ks.ua/librarians/images/stories/2012/04/nezvychajni_pryhody_zvychajnyh_knyh.pdf