12 березня 2013

"Інновації по колу"

Сьогодні стартував цикл скайп-конференцій "Інновації по колу", що проводиться за рішенням Президії Української асоціації працівників бібліотек для дітей. Модерують "відеомости" Донецька, Львівська та Херсонська обласні бібліотеки для дітей, директори яких є головами секцій Асоціації, а участь у спілкуванні візьмуть щонайменше 12 дитячих бібліотек з усіх куточків України.
Теми для спілкування - плани на наступний Всеукраїнський Тиждень дитячого читання; новинки, запроваджені бібліотеками в 2013 році; актуальні професійні проблеми, які турбують працівників дитячих бібліотек і потребують обговорення.
На зв'язку з нашою бібліотекою сьогодні були колеги із обласних бібліотек для дітей Харкова та Хмельницька. Попри деякі технічні проблеми (викликані перш за все експериментами із одночасним тристороннім спілкуванням :)) розмова вдалася на славу - адже в результаті її учасники отримали не лише загальне уявлення про те, чим живуть колективи й читачі бібліотек-співбесідниць, а й відкрили для себе оригінальні підходи в рекомендації книги, просуванні читання, залученні дітей до творчості.  

 Із "херсонського" боку скайп-мосту - Анна Іванівна Бардашевська, директор бібліотеки, та Марія Олександрівна Франковська, головний методист відділу інновацій. 


Наступна зустріч "у веб-ефірі" - 19 березня. Херсонська ОБД вийде  на зв'язок із Львівською ЦМБ для дітей та Чернігівською обласною бібліотекою для дітей ім. М. Островського.

Немає коментарів:

Дописати коментар