26 квітня 2013

...імені Дніпрової Чайки: круглий стіл

Ухваливши рішення ініціювати присвоєння бібліотеці імені Дніпрової Чайки, колектив нашої бібліотеки, звичайно, сподівався на позитивну думку громадськості, на підтримку від фахівців - дослідників життя та творчості письменниці, педагогічних працівників і колег-бібліотекарів, літературознавців і краєзнавців.
Та палка, одностайна й емоційна підтримка, яскраві аргументи на користь позитивного рішення і розмаїття продуктивних ідей щодо створення нового образу дитячої книгозбірні - бібліотеки Дніпрової Чайки, які висловили наші шановні, авторитетні гості - учасники сьогоднішнього круглого столу, переконали нас і у правильності вибору, і у тому, що реалізація цієї ініціативи є насправді суспільно важливою.

Програма круглого столу: https://www.library.ks.ua/pdf/imeni_Dniprovoji_Chajky_kruglyj_stil_programa.pdf.





Літературно-музичний пролог у виконанні юних читачів бібліотеки повернув усіх на кілька хвилин  у дитинство - Дніпрової Чайки і своє власне. 
Пригадуєте? - "Я лисичка, я сестричка, не сиджу без діла"...
А учасники літературної студії "Контур" довели, що поезія Дніпрової  Чайки близька і сучасній дитині, створивши власні твори за мотивами вірша "Бажання".


Круглий стіл підсумував проведене бібліотекою громадське обговорення і кожного з присутніх переконав: 
вони обидві гідні цього: 
Дніпрова Чайка - бути вшанованою у назві Херсонської обласної бібліотеки для дітей,
а одна з найстаріших дитячих бібліотек України - носити ім'я видатної письменниці й громадської дічки, педагога, знакової постаті в історії нашого краю - Дніпрової Чайки.
  
Відеорепортаж від телеканалу "Скіфія" (сюжет у "Таврійських новинах"):
  

Немає коментарів:

Дописати коментар