29 травня 2013

Літні аншлаги... у бібліотеці

У нас в біблоітеці літо почалося сьогодні!
Справжнісіньким аншлагом. Усі три поверхи книгозбірні були "задіяні" - адже до нас завітали у першій "хвилі" відпочивальників літніх пришкільних таборів одразу кілька груп.
І кожній бібліотекарі відділів обслуговування запропонували заняття до душі:
- хто з новою версією бібліотечного веб-сайту знайомився та свої улюблені "місця" в Інтернеті відвідав:
  

- а хто - брав участь у старті Літніх Кубкових Ігор Пані Енциклопедії:


- любителі візуальних мистецтв (ну, наприклад, відеофільмів у 3D:) - добре провели час у медіа-центрі:
  
  

23 травня 2013

До старту Літніх читань

Професійне навчання бібліотечних працівників ХОБД 23 травня відбулося у розширеному форматі - до участі запросили бібліотекарів ЦБС м.Херсон.
Адже мова йшла про питання, цікаві й актуальні для кожного бібліотекаря, що працює з дітьми, а висвітлювали їх люди, яким було що сказати нового:
- Ірина Миколаївна Ковач, головний бібліотекар відділу естетичного виховання, поділилась враженнями від участі у 7-му Міжнародному фестивалі дитячого читання у Львові ("Книгоманія"), куди супроводжувала Найкращих Читачів України 2013 року у Херсонській області.
Ірина Миколаївна брала участь у обговоренні успіхів та проблем у промоції читання разом з іншими учасниками міжнародного Інтерактивного семінару із різноманітних методик популяризації читання серед дітей і молоді (17-18 травня, Львів). Семінар у рамках проекту Книжкова платформа організували Фонд "Наступна сторінка" (Next Page), Болгарія, та ГО "Форум видавців" (Україна);




- Мері Бет Феєр (Mary Beth Phair), волонтер Корпусу Миру в Україні, підготувала презентацію із досвіду організації програм літнього читання у зарубіжних бібліотеках, перш за все із досвіду публічних бібліотек США. Американські колеги мають обширний досвід організації таких програм для читачів різного віку - від малюків, які тільки опановують навички читання, до старшокласників, які вже мають сформовані літературні смаки та читацькі уподобання.



22 травня 2013

ПрофіСтарт. Фінал І етапу проекту

Сьогодні відбувся фінал І етапу проекту «ПрофіСтарт». На сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша учасники фіналу виступили з презентаціями «ТОП-5 кращих професій нашого району/міста».
  


Учасників фіналу привітали директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов, начальник управління культури облдержадміністрації Ірина Корольова, депутат Херсонської обласної ради Артем Кияновський. 
А районні центри зайнятості разом з роботодавцями своїх регіонів підготували цінні подарунки для свої команд - принтери.
За результатами 4-х півфіналів, що відбулися 29-30 квітня,  у сімку переможців І етапу увійшли найоригінальніші та найактивніші команди Великолепетиського, Білозерського, Генічеського, Скадовського, Великоолександрівського районів, міст Нова Каховка і Херсон, - саме вони й презентували найпотрібніші та найпопулярніші професії нашого краю на сцені театру. 



Презентація відбувалась у конкурсному форматі, отож за підсумками виступу журі визначило і переможців.

19 травня 2013

KsVolonterFest. Сходинка перша

1 червня 2013 р. у Херсоні відбудеться підсумковий захід першого року нової бібліотечної волонтерської акції "П'ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!".
До участі у цьогорічному фестивалі  запрошені 5 волонтерських бригад - із Херсону, Голопристанського, Горностаївського, Каланчацького та Чаплинського районів. 

До участі у професійній програмі запрошені усі керівники центральних районних та міських бібліотек для дітей. 
Наказ управління культури облдержадміністрації та програму заходу можна скачати тут і ось тут.
Окрім включеного до програми, передбачається також виступ І. М. Ковач, що супроводжувала цього року переможців конкурсу "Найкращий читач України 2013 року" у поїздці до Львова на Міжнародний дитячий фестиваль та брала участь у фаховій програмі.

17 травня 2013

Конкурс БібліоКіноФест 2.0


Триває прийом відеоробіт від бібліотек на конкурс "БібліоКіноФест 2.0". Девіз конкурсу - "Сучасна бібліотека сучасним людям". Мета - відзначити відео, які демонструють інноваційні бібліотечні послуги та підтримують позитивний імідж сучасних бібліотек.
Організатор конкурсу: програма «Бібліоміст».

Детальна інформація - тут:
http://www.bibliote4nyj-autoban.blogspot.com/p/2.html

Херсонська ОБД також бере участь у конкурсі, наразі - з оцим відео (автор - Інна Сергіївна Михайлова): http://youtu.be/lEs_sTqvh3A