18 липня 2013

Конференція у форматі "Пошук майбутнього"

Пошуками майбутнього українських бібліотек переймалися учасники конференції у другий день сімферопольського ярмарку.
Цю роботу, як вже згадувала, розпочали 17 липня, і на першому етапі, об'єднавшись у 6 груп, визначали проблеми, що стоять на шляху до бажаного майбутнього, та спробували знайти рішення, які дозволили б ці проблеми вирішити.


17 липня 2013

Літо - час бібліотечних Ярмарків!

Цього разу в Сімферополі - міжрегіональний "Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє", організований Програмою "Бібліоміст". Місце проведення - Кримська республіканська універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка.

 Відкриття Ярмарку:
 перерізання стрічки,

07 липня 2013

І знову про кіномарафон...

 Кіномарафон "Фільм за тиждень". Фінальний показ

 Великий екран для молодого херсонського кіно.

Кіномарафон «Фільм за тиждень»

Сьогодні у Херсоні фінішує кіномарафон «Фільм за тиждень», який проходив з 29 червня по 7 липня.
Марафон зібрав досвідчених херсонських "кіношників" і  початківців для того, щоб вигадати, зняти і представити свій фільм публіці всього за один тиждень. 
Ініціатором "кінозабігів" у Херсоні вже вчетверте виступає команда «Режиссер.орг». 
Брати участь у черговому марафоні викликались 22 команди, а серед них - і учасники нашого творчого об'єднання "СТРУМ".
"Струмівці" упорались із завданням і наприкінці п'ятниці завершили монтаж свого "марафонного" відеофільму. Як на мене - і "прикольно", і соціально, і не без фантазійної окриленості :))
О 14:00 у залі №3 "Мотиль" у кінотеатрі "Мультиплекс", що у торгово-розважальному центрі Fabrika починається перегляд відзнятих за тиждень творів.
Для того, щоб початківцям-"кіномитцям" було від чого відштовхуватися, організатори підготували обов'язкові умови, які кожна команда повинна виконати у своєму фільмі. Йдеться про жанр: містика, комедія, драма та інші, і драматична ситуація. Шляхом жеребкування учасники отримали різні завдання. Ще однією обов'язковою умовою в цьому марафоні стало використання у фільмі головного убору.
Отож, до зустрічі у кінотеатрі!
  

06 липня 2013

Книги для людей з порушеннями зору


Блог "Творчість та інновації в українських бібліотеках" повідомляє про ухвалення Марракешського договору.

Цитуємо:
"27 червня 2013 р. було ухвалено історичний Договір WIPO (Світової організації інтелектуальної власності) для полегшення доступу до опублікованих творів особам із порушенням зору та осіб з обмеженими можливостями читати друкований текст (відомий як Марракешський Договір).
Мета договору – пом’якшення “книжкового голоду» для людей з проблемами читання друкованих текстів шляхом створення міжнародної правової бази для забезпечення транскордонного обміну матеріалами. П’ятдесят одна країна підписала Марракешський договір. Підписання цього договору свідчить про наміри країни ратифікувати договір через розробку відповідного національного законодавства. ІФЛА брала активну участь у розробці та лобіюванні ухвалення цього договору. З текстом офіційної заяви ІФЛА щодо цих питань можна ознайомитися тут: http://www.ifla.org/node/7751 Цю заяву підписали багато національних бібліотечних асоціацій. Президія Української бібліотечної асоціації розгляне цю заяву щодо приєднання до неї на своєму найближчому засіданні."
Джерело:  http://libinnovate.wordpress.com/2013/07/05/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%88%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%80/

02 липня 2013

Новий конкурс від видавництва "Грані-Т"

Конкурс завершився. Імена переможців І етапу - 

Переможці із Херсонської області:
Дем’яненко Анжеліка. Сокологірненська ЗОШ, Генічеський р-н
Коваль Світлана. Михайлівська ЗОШ, Нововоронцовський р-н
Вітаємо, друзі!



Шановні бібліотекарі!

Кілька років поспіль ви допомагали своїм юним читачам - учням 4-5 класів обирати нові книги для написання відгуків на конкурс "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу".

Тож зверніть увагу: у 2013-2014 навчальному році конкурс "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу" не проводитиметься
Натомість видавництво "Грані-Т" пропонує нашим юним читачам взяти участь в іншому конкурсі, де кожний учасник отримає приз, – "Найкращий читацький щоденник 2013".
До участі в конкурсі запрошуються учні 4-6 класів.

Конкурс проводиться з 1 червня 2013 до 20 грудня 2013 року в два етапи:
І етап – з 1 червня до 30 вересня;
ІІ етап – з 1 жовтня до 1 грудня;
оголошення результатів відбудеться з 15 по 25 грудня.

Для участі в І етапі конкурсу учасник має роздрукувати і заповнити спеціальну форму читацького щоденника, яку можна знайти на сайті видавництва та на сторінках «Граней-Т» в соціальних мережах Фейсбук і ВКонтакті, й надіслати на адресу видавництва: 02140, м. Київ, вул. Б. Гмирі, 2, оф. 10.
Завантажити читацький щоденник можна і прямо звідси.

Решту подробиць про конкурс знайдете за цими посиланнями: