27 серпня 2013

Про літні читання - у радіоефірі

Останні літні дні спливають миттєво, школярики вже складають портфелі... Настає час підвести підсумки і літнім читанням у бібліотеці. Перші офіційні підсумки та підрахунки будуть ближчої п'ятниці, але вже зараз можемо констатувати, що цьогорічна програма мала особливу підтримку місцевих радіоканалів. 
Окрім чи не щоденних анонсів різноманітних пропозицій наших відділів у випусках новин, інтерв'ю з бібліотекарями - організаторами програми, радіо "Таврія" дало в ефір ще й спеціальні випуски авторських програм радіожурналістки Ірини Рудої: "Однокласники" та "Крок у доросле життя". Запис останньої можна прослухати у подкасті бібліотеки на podcaster.org.ua, - за участі завідуючої сектором абонемента Наталії Кацарської та читачів бібліотеки. (Або ж прямо тут: http://www.library.kherson.ua/lito2014/radio_tavria_Kanikuly_z_knyhoju_2013.mp3)
Дякуємо, пані Ірино, Вам і Вашим колегам за чудові програми і постійну підтримку проектів бібліотеки, спрямованих на підтримку дитячого читання та організацію родинного дозвілля в бібліотеці.
  

22 серпня 2013

"Дитячі історії про найголовніше"

1 вересня - ключова дата у календарі всеукраїнського конкурсу дитячої творчості "Дитячі історії про найголовніше". Адже, згідно з положенням про творче змагання на найкращу історію, оформлену у книжку-саморобку, саме у програмі святкового Дня Знань - оголошення підсумків обласного етапу конкурсу. І саме зараз у районних бібліотеках нашої області завершується відбір кращих книжечок-саморобок, створених протягом літа юними читачами.
        
  
Кілька робіт із десятків, що вже надійшли на розгляд обласного журі.
Фото Херсонської ОБД


Ох і важка це справа - визначення переможців у конкурсах дитячої творчості!
Фото Каланчацької районної бібліотеки для дітей

19 серпня 2013

"Бібліоміст" запрошує на національний ярмарок бібліотечних інновацій

Програма «Бібліоміст» спільно з Міністерством культури України, Національною парламентською бібліотекою України та Українською бібліотечною асоціацією 24-25 вересня 2013 року проводять третій ярмарок бібліотечних інновацій «Сучасна біліотека: РУХАЄМОСЬ ВПЕРЕД», який відбудеться у Києві. 

Основна тема ярмарку - віднайдення шляхів забезпечення стійкого розвитку бібліотечної галузі та подальшого впровадження нових послуг у бібліотечних закладах різного рівня.
Програма та подробиці для усіх, хто хоче взяти участь - на сайті Програми "Бібліоміст". 

14 серпня 2013

Усі інновації - за однією адресою

Згідно з рішенням, ухваленим за підсумками Південноукраїнського міжрегіонального ярмарку бібліотечних інновацій 2013 року і зафіксованим у його протоколі, започатковано блог цього професійного заходу. 


За задумом, це має бути спільний проект трьох бібліотек-засновниць - Херсонської ОБД, Кримської республіканської установи "Бібліотека для дітей ім. В. Орлова" та Миколаївської ОБД ім. В. Лягіна. Кожна бібліотека має у проекті власну сторінку, - і тут можна буде знайти основні матеріали ярмарку, що відбувався на її базі: програму, прес-релізи, посилання на оглядові публікації та фоторепортажі у веб-сайтах, на сторінках у соціальних мережах тощо.
Рубрика "Банк інновацій" зосереджуватиме посилання безпосередньо на слайд-презетації, відеоролики, які автори ідей використовували під час презентації власних розробок, що пропонувалися "на продаж".
Окрема рубрика виділена для шкільних бібліотек - адже наші колеги із освітянської галузі виявили значний інтерес до ярмарку, а з 2013 року навіть започаткували в його рамках спеціальну секцію.
Адміністрування проекту, як планується, буде передаватися "по естафеті" від бібліотеки-господаря поточного Ярмарку до організатора наступного. Орієнтовний термін "передачі естафети" - за два місяці до початку наступного ярмарку. У 2014 році він, до речі, відбудеться в Криму і стане вже п'ятим. Що не кажіть, маленький ювілей :)

05 серпня 2013

УБА запрошує до участі у вебінарах

Українська бібліотечна асоціація розпочинає серію вебінарів на тему «Електронна книга в бібліотеці» і запрошує членів УБА та всіх зацікавлених долучитися до участі.
   

Детальна інформація - на сайті УБА: тут

Посилання для входу на вебінар:

Інструкція для учасників: тут

***
Відеозапис першого вебінару:  http://ebookinlibrary.wordpress.com/відео-з-вебінарів/