04 серпня 2014

"Україна - єдина країна"

1 серпня 2014 підписано лист Міністерства освіти і науки України за № 1/9-388 "Про проведення Першого уроку 2014/2015 н. р."
Метою Першого уроку, як зазначено в листі, є формування в учнів розуміння єдності й цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави.
Під час уроку мають бути реалізовані такі завдання:
- ознайомити учнів з основними історичними подіями становлення державності України;
- формувати відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу;
- формувати готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни;

- виховувати повагу до державних символів, шанобливе ставлення до традицій українців та представників інших національностей, що населяють країну.
Дитячі бібліотеки зазвичай беруть найактивнішу участь у підготовці й проведенні Першого шкільного уроку. А цьогорічна його тема - "Україна - єдина країна" - спонукає до особливої уваги, у тих складних умовах, які нині переживаємо. До речі, маємо вже й спеціально до Першого уроку 2014/2015 н.р. підготовлені видання. Фахівці Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, наприклад, видали методичний посібник і надали доступ до електронної версії цього видання:
  
Україна – єдина країна. Розробки уроків і позакласних заходів для 

проведення Першого уроку у 2014/2015 навчальному році: [методичний посібник] / укладачі: Ю.В. Міцай, С.М. Пляка, О.П. Третяк, О.В. Ревнивцева. – Кіровоград: ФО-П Александрова М.В., 2014. – 172 с. 
http://koippo414.at.ua/NMK/PershiyUrok/ukraina-edina_krajina.pdf

Кілька сценаріїв, для школярів різного віку, розміщені на освітньому порталі "ПедПреса".
   
***
P.S. Бібліотека імені Дніпрової Чайки не тільки взяла активну участь у проведенні Першого уроку, а й протягом вересня продовжувала проводити акції й заходи під девізом "Україна - єдина країна", наприклад, ті, про які можна прочитати у блозі новин:
http://xobd-news.blogspot.com/2014/09/blog-post_11.html,
http://xobd-news.blogspot.com/2014/09/blog-post_12.html .

Немає коментарів:

Дописати коментар