22 серпня 2014

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

"З метою розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, підняття її престижу, привернення уваги вчительської, учнівської та батьківської громадськості до проблем шкільної бібліотеки та популяризації читання в Україні", як сказано у преамбулі до наказу Міністерства освіти і науки України (http://www.mon.gov.ua/ua/about-ministry/normative/2734- та власне наказ МОН: http://mon.gov.ua/files/normative/2014-08-14/2734/nmo-931.pdf), у нашій країні започатковано щорічне проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек. Ініціатором важливого рішення разом з МОН виступила ДНПБ України ім. В.О.Сухомлинського.
Гасло Місячника 2014 року: «Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти».
До наказу, до речі, додані й Рекомендації про його проведення, в яких зазначається, що кращий досвід з організації та проведення заходів Місячника планується опублікувати у спецвипуску науково-методичного часопису "Шкільна бібліотека плюс". Підсумувати активності, здійснені протягом першого Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек передбачається на всеукраїнському вебінарі у листопаді 2014 р.
Серед рекомендованих до проведення в рамках Місячника заходів варто особливим чином відзначити:
- організацію на обласному рівні тижня популяризації дитячого читання "Час читати";
- проведення у шкільних бібліотеках Днів відкритих дверей для батьків та громади;
- розміщення на сайтах ЗНЗ інформації про Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.
Оскільки ж Всеукраїнський місячник відбувається у рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек, то дуже доречними для наших колег - шкільних бібліотекарів стануть методико-бібліографічні матеріали "Жовтень єднає шкільні бібліотеки", підготовлені В.П.Здановською, заступником головного редактора журналу "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр":
http://www.slideshare.net/ValentinaZdanovska/ss-37418205.

Немає коментарів:

Дописати коментар