27 серпня 2014

Бібліотека на обласній серпневій педагогічній конференції

Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки переважну більшість своїх проектів реалізує у партнерстві з установами та закладами освітньої галузі й шкільними бібліотеками. Тож радо прийняли запрошення взяти участь у цьогорічній обласній серпневій педагогічній конференції.  
Конференція відбулася у приміщенні Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша.
Модерував конференцію заступник голови обласної державної адміністрації-керівник апарату Сергій Тріщанович, а участь у ній взяли й виступили перед учасниками зібрання перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв, голова Херсонської міської ради Володимир Миколаєнко та заступник директора Департаменту освіти і науки Віктор Меренков.
  
    
Бібліотечна експозиція, тематично приурочена до Першого уроку "Україна - єдина країна", була розгорнута у вестибюлі театру ім. М.Куліша, де відбувалась учительська конференція. А виступ на конференції заступника директора з наукової роботи ХОБД було присвячено перспективам методичної взаємодії обласної дитячої книгозбірні й бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів, головно - у питаннях впровадження інформаційно-комп'ютерних технологій, організації бібліотечних занять з медіаосвіти та формування інформаційної культури школярів.


Визначаючи пріоритетні завдання для освітньої галузі на наступний навчальний рік, промовці наголошували на необхідності приділяти особливу увагу патріотичному вихованню. Адже, як відзначив доктор історичних наук, професор Херсонського державного університету Віталій Андрєєв, саме недостатнє патріотичне виховання наших громадян спричинило до проявів сепаратизму та воєнної ситуації у східних регіонах країни.
Ігор Шепелєв, зокрема, наголосив на тому, що єдності та незламній боротьбі українців за свободу, незалежність і територіальну цілісність України повинен присвячуватися перший в цьому навчальному році урок: «Україна – єдина країна», а цикл уроків мужності - проводитися продовж всього навчального року. Мають бути проведені серед школярів конкурси літературних та мистецьких творів, присвячених історії боротьби українського народу за державний суверенітет та територіальну цілісність України. 
     
    
Були вручені й заслужені відзнаки педагогічним працівникам - від Херсонської мерії, обласної ради та державної адміністрації. Останні, до речі, отримали переможці Всеукраїнського конкурсу "Учитель року", - коли називали школи переможців, звернула увагу: бібліотечній спільноті ці навчальні заклади у більшості теж добре знайомі! Адже так часто бачимо учнів цих шкіл у числі переможців різноманітних читацьких та творчих конкурсів, буваємо "в гостях" у їхніх шкільних бібліотеках. 
Отже, Почесні грамоти ОДА й разові стипендії були вручені:
- Осьмініну Павлу – директору Херсонського навчально-виховного комплексу №51 Херсонської міської ради;
- Парфьоновій Ганні – вчителю початкових класів навчально-виховного комплексу «Дошкільний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2» Новокаховської міської ради;
- Резнік Валентині – вчителю географії Новосеменівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Іванівського району;
- Самініній Олені – вчителю світової літератури Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови та літератури Херсонської міської ради;
- Сікозі Анатолію – вчителю технічної праці Станіславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім.К.Й.Голобородька Білозерського району.

Завершив конференцію невеличкий концерт та спільне виконання гімну України - разом з хором Херсонського училища культури.
  
Коференція завершилась. Завдання визначені. До зустрічі у школах 1-го вересня, шановні вчителі!

1 коментар:

  1. Запрошуємо приєднатися до блогу Білоцерківської бібліотеки сімейного читання http://bcbiblio9.blogspot.com/. дякуємо

    ВідповістиВидалити