07 жовтня 2014

Обласний семінар шкільних бібліотек. День перший

КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" Херсонської обласної ради та КЗ "Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради 7-9 жовтня 2014 р. проводять обласний семінар працівників бібліотек ЗНЗ на тему "Медіаосвіта на підтримку розвитку дослідницьких якостей учнів: завдання шкільних бібліотек".
Перший день семінару відбувся у конференц-залі Академії у форматі круглого столу "Інтеграція цифрових ресурсів у бібліотечні фонди та впровадження курсу медіаосвіти школярів: новітні виклики для шкільних бібліотек".Окрім виступів "у реалі" та обміну думками й досвідом, мали і спілкування у режимі скайп-конференції, під час якої репозитарій цифрового навчального контенту учасникам семінару презентувала Гончаренко Олена Леонідівна, науковий співробітник Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України.
Не обійшли увагою, звичайно ж, і Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, що вже стартував.
   



     
"Шкільна бібліотека – інформаційний та культурно-просвітницький центр навчального закладу" - тема виступу Єжової Тетяни Миколаївни, завідуючої бібліотекою Академічного ліцею ім. О.В.Мішукова при ХДУ, переможець Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека» 2013-2014 н. р. у номінації «Шкільна бібліотека – інформаційний центр навчального закладу».    
     

Кухаренко Ганна Миколаївна, завідувач шкільної бібліотеки НВК № 15 Херсонської міської ради, лауреат Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека» 2013-2014 н. р. у номінації «Веб-ресурс шкільної бібліотеки», поділилася власним досвідом використання і створення електронних та веб-ресурсів, проведення занять з формування інформаційної та медіакультури школярів.
   
 
"Корпоративний проект шкільних і дитячих бібліотек Херсона «Основи медіаосвіти: бібліотечна складова»: алгоритм співпраці" - тема виступу 
Попової Наталії Федорівни, заступника директора з наукової роботи Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. 
Своєрідною "ілюстрацією" до виступу стала демонстрація однієї із розробок, створених у рамках проекту, а саме - бібліотечного медіауроку для першокласників, з якою перед присутніми виступила Ян Людмила Іванівна, завідуюча бібліотекою ЗОШ №44.
   

Про веб-квест як форму популяризації літератури в бібліотеці та інші новації шкільного бібліотечно-інформаційного центру НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради розповіла Лихожон Тетяна Володимирівна, завідуюча ШБІЦ.
    
     

 
Продовження триденного обласного семінару - завтра, і цього разу вже в обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Програма семінару - за цим посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар