30 липня 2014

А хто хоче до школи? Влітку і в Буковелі!


 
P.S. Нашу бібліотеку у Літній школі представлятиме Наталія Кацарська, автор буктрейлера за книгою Галини Вдовиченко "Ліга непарних шкарпеток", що переміг у конкурсі, який УБА проводила спільно з "Клубом Сімейного Дозвілля".

29 липня 2014

...Ярмарок завершився!

Звіт про ярмарок на сайті УБА: http://ula.org.ua/ua/news/2882-zakliuchna-podiia-prohramy-bibliomist-yarmarok-bibliotechnykh-innovatsii - і, до речі, ресурси і матеріали з порталу "Бібліомосту" "переїхали" значною мірою на портал УБА (зокрема дистанційні навачльні курси, адресовані українським бібліотекарям, презентація яких відбулась на Ярмарку):
http://ula.org.ua/bibliomist/;
- на сайті Мінкультури України:
 http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/366628

Фоторепортажі з Ярмарку 
на Фейсбуку:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.812135088827438.1073741897.146551795385774&type=1 ("Бібліоміст);
на Flickr:
https://www.flickr.com/photos/51235748@N04/sets/72157645572234487/ (УБА).    

Програма Ярмарку.


  

23 липня 2014

"Книгоманія" відбудеться у вересні

Приємна новина, очікувана й сподівана. Отримали сьогодні листа від ГО "Форум видавців" із підтвердженням: Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» відбудеться 10-14 вересня 2014 р. в межах 21 Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові».
Отож, херсонські переможці можуть знову діставати відкладені у травні валізи й збиратися у призову поїздку до Львова.
ГО “Форум видавців“ – організатор фестивалю – обіцяє компенсувати вартість проїзних квитків для дітей та супроводжуючих їх осіб. До то ж, Фестиваль триватиме не чотири, а п’ять днів. 


Одночасно у рамках "Форуму видавців" відбуватиметься і Львівський бібліотечний форум, який проводиться спільно з Українською бібліотечною асоціацією.
  

08 липня 2014

УБА запрошує на V Львівський бібліотечний форум

 
Подробиці читайте тут:
  

"Бібліотека без кордонів": слідами польсько-українського форуму молодих бібліотекарів

26-27 червня 2014 у Воєводській і міській публічній бібліотеці в Жешуві, Республіка Польща, пройшов польсько-український форум молодих бібліотекарів "Бібліотека без кордонів". Захід, що включав конференцію, семінари, відвідання бібліотек, було адресовано бібліотекарям з України та Польщі у віці до 35 років. 
Темою зустрічі визначено роль і значення нових технологій у сучасній бібліотеці та можливість щоденного використання їх в роботі з читачем. 
Захід було організовано в рамках здійснюваної Міністерством культури і національної спадщини  РП та Національним культурним центром загальнонаціональної програми Europejski Stadion Kultury 2014 році і здійснена відповідно до проекту Wschód Kultury (в межах Європейського стадіону культури 2014, «СХІД КУЛЬТУРИ».) 
Участь української бібліотечної молоді у форумі організувала й забезпечила Українська бібліотечна асоціація у партнерстві з програмою «Бібліоміст». 
  
Херсонську обласну бібліотеку для дітей ім. Дніпрової Чайки на форумі представляла Ольга Володимирівна Крижановська, заступник директора з організації бібліотечного обслуговування.


     
Ще фото й інформація (українською та польською):

http://ula.org.ua/ua/news/2852-polsko-ukrainskyi-forum-molodykh-bibliotekariv-biblioteka-bez-kordoniv-26-28-06-2014-r-m-zheshuv-polshcha-pidsumky
  
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1459127971001409.1073741830.1452586614988878&type=3
  
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.653603191393112.1073741859.182552575164845&type=1
  
http://www.pbc.rzeszow.pl/index.php/pl/start/123-warsztaty-w-pracowni-digitalizacji-zbiorow-wimbp-w-rzeszowie-w-ramach-polsko-ukrainskiego-forum-mlodych-bibliotekarzy-bezgraniczna-biblioteka

06 липня 2014

Бібліотечний Wiki-day: результати

Новина одним рядком...

Опубліковані підсумки першого "Бібліотечного wiki-дня". Вітання переможцям!
http://bibliomist.org/ua/about-bibl/novini/874-rezultaty-konkursu-qbibliotechnyi-wikidayq

04 липня 2014

Бібліотуризм: молодь пропонує і реалізує

Стартував новий проект Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації "Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки".
                                   

   
      Мета проекту: обмін досвідом між бібліотекарями України, популяризація бібліотек у суспільстві шляхом включення книгозбірень до туристичних маршрутів регіону.
Реалізація проекту передбачає створення мережі бібліотечних координаторів у різних містах України – членів МС УБА, які будуть допомагати в організації найоптимальнішого, найцікавішого бібліотечно-туристичного маршруту у своєму місті як для групи "бібліотуристів", так і для індивідуального візиту.
Крім допомоги у виборі цікавого маршруту містом, бібліотечні координатори допомагатимуть бажаючим з вибором місця проживання за потребами, допоможуть з квитками, порадять заклади харчування та підкажуть найцікавіші місця для відвідування.

Контакти координаторів по містах шукайте на сайті проекту в розділі "Координатори". Якщо ж Ви самі хочете стати таким координатором у Вашому місті або надати цікаву інформацію про свої бібліотеки для опублікування, звертайтесь за контактами, наданими у розділі "Про проект".
Ознайомитись з найцікавішими бібліотеками України можна в розділі "Бібліотеки України". Також дивіться розміщення бібліотек з бібліотечно-туристичного маршруту на "Бібліотечній карті".
Щоб долучити свою бібліотеку до бібліотечно-туристичного маршруту, слід звернутися до відповідного координатора.


   

01 липня 2014

Ярмаркові ідеї - у практику бібліотек-"покупців"!

25 червня у бібліотеці ім. Дніпрової Чайки учасники "БібліоКре@тиву" в Полтаві звітували про поїздку і презентували усьому колективу "придбані" на Ярмарку інновації.

 

Цього разу це чотири суперові ідеї наших сусідів-миколаївців та глибока за змістом і виховним потенціалом ідея полтавських колег:
Театралізоване свято-ювілей «Сніговій Королеві -170»,
або Мудрі уроки казки.
  
  
   
Із цими та рештою виставлених "на продаж" ідеями, а також презентаціями здобутків бібліотек у минулому сезоні у форматі "Успіх року" вже можна ознайомитись у розділі "Банк інновацій" ярмаркового блогу, а зі звітами усіх трьох областей-учасниць - на сторінці бібліотеки-господаря цьогорічної фахової зустрічі - Полтавської ОБД ім. Панаса Мирного.
Запрошуємо і колег із районних бібліотек для дітей обирати ідеї для впровадження - адже протокол Ярмарку до кінця літа ще відкритий для доповнення списку "покупців" із числа усіх дитячих бібліотек у трьох областях, представлених на Ярмарку. 
І вже зараз складаємо план реалізації інновацій, якими щедро поділилися з нами колеги. Уявляєте, скільки цікавинок очікує наших читачів у новому сезоні?