29 липня 2015

"Вікно в Америку для майбутніх лідерів" приймає гостей

Сьогодні бібліотеку відвідали Рейчел Етвуд - аташе з питань культури Посольства США в Україні  (Rachel Atwood, Cultural Affairs office, U.S. Embassy Kyiv, Ukraine) та Наталія Ясько – асистент Центру інформаційних ресурсів відділу преси, освіти та культури Посольства США. 
Наші гості знайомились із бібліотекою та із Центром "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" і його діяльністю, провели зустріч із херсонськими школярами, присвячену системі освіти в США.
Подробиці - у блозі "Вікна в Америку для майбутніх лідерів".

21 липня 2015

Візит колег із Гете-Інституту

Бібліотека імені Дніпрової Чайки завжди радо зустрічає гостей, а надто - своїх колег. Як от сьогодні, - до обласної дитячої книгозбірні завітали Сюзанне Тайхманн, керівник відділу "Інформація та бібліотека" Гете-Інституту в Україні (тобто - завідуюча бібліотекою Гете-Інституту) , та Анна Журавльова, асистент відділу. Наші бібліотекарі презентували гостям свої найцікавіші проекти та креативні програми, розповіли про роботу бібліотечних клубів - і перш за все, звичайно, - Німецького, Англійського та Польського; про актуальну для липневої пори Програму літніх читань; про різноманітні програми, які джозволяють знайомити юних херсонців з Україною і світом (як от: "Читай-компанія мандрує" у молодшому відділі або "Навколо світу за 90 днів"). Гостей зацікали і авторські тематичні виставки, і представлені на них книжки-експонати, і творчість юних читачів, з якою зустрічались чи не в кожному відділі. 
 
Та найбільшою "колекцією" дитячих поробок, звичайно, могли похвалитись бібліотекарі відділу естетичного виховання - адже тут працює ціла арт-студія "Світ твоїх захоплень", робота якої триває під час найдовших шкільних канікул.
Колеги завітали до нашої бібліотеки не з порожніми руками: привезли в дарунок добірочку книжок та навчальних матеріалів, а також сувеніри, які отримають в дарунок учасники Німецького клубу та інших країнознавчих заходів сектору документів іноземними мовами, присвячених "країні поетів і філософів".
На завершення зустрічі вели мову про співпрацю та можливості її поглиблення й розширення у подальшому.  

19 липня 2015

Анонси читацького тижня

Цього літа на веб-сайті бібліотеки з'явилась нова інформаційна рубрика - "Тижневі анонси":
http://www.library.kherson.ua/lw/category/тижневі-анонси/ 
Досі анонсувались переважно масштабні заходи - святкові фінали конкурсів обласного або загальноміського масштабу щонайменше :). А от з інформацією про повсякденні заходи бібліотеки якось не складалось - окрім власне плану заходів на кожен тиждень, який щопонеділка оновлюється у вітрині бібліотеки та вряди-годи з'являється у рубриці "Заходи бібліотеки" у блозі новин.
Необхідність же такої інформації у веб-ресурсах бібліотеки до заходу жодних питань не викликає, - адже краще заздалегідь дізнатись про якусь цікаву подію і самому взяти в ній участь, аніж потім про неї прочитати.
А пишемо тут про це у сподіванні, що й колеги з інших дитячих та й шкільних бібліотек Херсонщини візьмуть за звичку публікувати анонси подій, запланованих у їхніх книгозбірнях, у своїх сайтах-блогах, - ну, наприклад, з нового навчального року - і нового бібліотечного сезону.

14 липня 2015

Новий блог WOAFL

Кожній господині добре відоме бажання оновлення - меблів та інтер'єру, гардин на вікні, ну принаймні серветок до святкової скатертини :) .
От і наш інформаційний центр "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" до нового сезону радикально оновлює своє веб-представництво, створюючи новий веб-ресурс на платформі Blogger. Протягом літа, напевно, ще відбуватимуться структурні зміни та дизайнерські новації, але вже зараз можна знайомитась із новинами Kherson Window on America Center for Future Leaders та сектору документів іноземними мовами взагалі за новою адресою:
http://library-ks-woa.blogspot.com/ . 

Для зручності користувачів усі попередні напрацювання зберігаються і доступні на сайті бібліотеки: http://www.library.kherson.ua/woa/index.php .

13 липня 2015

MediaGuide для дітей

Академія української преси презентувала перші три номери електронного інтерактивного журналу MediaGuide для дітей:

MediaGuide#Газета, - випуск, присвячений газетному світу та тому, як читачу орієнтуватися в ньому.

MediaGuide#Книги, - випуск, у якому читач дізнається про родзинки книжкового виміру, «премудрості» роботи з першим і найважливішим із медіа, а також намагатиметься створити власний книжковий продукт.

MediaGuide#Кіно, із якого юний читач зможе довідатися про зародження, поширення, основні етапи створення кіно. А окрім того ще й матиме змогу перевірити свої знання в кіносфері.
Візуалізований зміст журналу "анонсує" наступні випуски:"Анімація", "Інтернет" та "Журнал".
Хоч електронне видання й дитяче, але призначене для використання в роботі з дітьми дорослих - перш за все вчителів та бібліотекарів. 
Технічно видання має "секретик" - після завантаження не шукайте на обкладинці гіперпосилань, а просто починайте... "гортати" за допомогою "миші" :) - як звичайні паперові сторінки. 

Автор проекту: Елла Баран, аспірантка Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

До речі, 19 травня 2015 року у Національній бібліотеці України для дітей відбулася презентація цього журналу для бібліотекарів України.

06 липня 2015

На допомогу правовій просвіті

Завершена публікація матеріалів переможців та лауреатів обласного конкурсу правових заходів "Світ дитинства, захищений правом" (2014-2015 рр.) на порталі "Права дітей". 
З ними можна ознайомитись за цим посиланням. Згідно з умовами конкурсу, матеріали розміщуються на умовах вільного використання і містять сценарії заходів, слайд-презентації, відеоматеріали тощо, надані учасниками конкурсу у електронній формі, а їх використання вимагає лише посилання на автора розробки та джерело.


01 липня 2015

Літні читання у розпалі!



P.S. Цей інтерактивний плакатик - перший внесок в реалізацію однієї з ідей, придбаних нашою бібліотекою на Ярмарку інновацій "БібліоКре@тив-2015"
у колег з Миколаєва.

Дякуємо за чудову ідею, друзі!

Відеощоденник "БібліоКре@тиву-2015"
від колег з бібліотеки ім. В.Лягіна

Колеги з Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім.В.Лягіна підготували відеорепортаж із Міжрегіонального ярмарку інновацій "БібліоКре@тив-2015". 
Адже краще один раз побачити, ніж сто разів прочитати :) 
   

Відеощоденник опубліковано не тільки в YouTube, а й у блозі Ярмарку.