25 грудня 2015

Передноворічні веб-прем'єри

24 грудня відбулося чергове заняття "Школи блогерів". Чергова група учасників курсу "здолала екватор" цього спецкурсу, а тим часом випускники попереднього року презентували свої нові веб-проекти. Раді презентувати:
- оригінальний проект про книги та читання від бібліотеки Академічного ліцею ім. О.В.Мішукова при ХДУ:

    
- блог бібліотеки Херсонської ЗОШ №53:
  
- "Бібліопланета" БІЦ НВК №51:
   

17 грудня 2015

МІські педагогічні читання

16 грудня на базі Херсонської гімназії №6 відбулись педагогічні читання "Моральне виховання учнів у світлі гуманістичної педагогіки В.О.Сухомлинського", організовані управлінням освіти Херсонської міської ради, методичним кабінетом при управління освіти, з ініціативи та за участю А.О.Кияновського, директора НВК "Школа гуманітарної праці" і депутата міської ради. 
Артем Олександрович, зокрема, у своєму виступі ознайомив учасників зустрічі із планами організації в Херсоні, на базі кількох шкіл, лабораторії з морального виховання учнів на засадах педагогіки Сухомлинського.
Головна тема педагогічних читань була розкрита у виступах начальника управління освіти міськради Ю.М.Ніконова, завідувача методичного кабінету В.М.Ільїної.
До участі в читаннях, окрім керівників загальноосвітніх навчальних закладів, були запрошені також і працівники шкільних бібліотек, - адже саме на них у школах перш за все покладаються завдання заохочення дітей до читання, виховання в учнів любові й розуміння художнього слова, формування уміння "читаючи - думати, і думаючи - читати", за словами Василя Олександровича.
Тож цілком закономірно до участі в заході була запрошена і Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, - в особі її директора А.І.Бардашевської. Анна Іванівна ознайомила учасників читань із внеском, який зробила бібліотечна спільнота нашої області у проведення заходів Року Сухомлинського на Херсонщині та означила ключові події й проекти наступного року, в яких шкільні бібліотеки Херсона матимуть нагоду виявити свій виховний і творчий потенціал, продемонструвати у власній діяльності та через призму дитячої творчості, яким чином ідеї гуманістичної педагогіки Сухомлинського знаходять втілення у сучасній бібліотеці.

16 грудня 2015

Святий Миколай затримається в Херсоні!

Принаймні на один деньочок - адже 20 грудня наші читачі - учасники бібліотечних клубів даруватимуть Святому Миколаю свої подарунки: вірші й пісні, поробки й малюнки... А ще - разом з іншими дітьми візьмуть участь у веселих розвагах на головній площі нашого міста!
Запрошуємо усіх бажаючих приєнуватись і святкувати разом з нами! 

Більше подробиць - на сайті Міністерства культури України:
http://195.78.68.75/mcu/control/uk/publish/article?art_id=245031077&cat_id=244904002  

P.S.
Фоторепортаж про свято в блозі новин: http://xobd-news.blogspot.com/2015/12/blog-post_21.html
та у Фейбуку: https://www.facebook.com/library.ks.ua/posts/1068299233214103
 

03 грудня 2015

Практична робота в корпоративному проекті

Сьогодні розпочалась активна робота в динамічних групах корпоративного проекту «Основи медіаосвіти: бібліотечна складова». Після затвердження орієнтовних програм та розподілу роботи між бібліотеками-учасницями приступили до розробки структури та змісту майбутніх медіа-комплексів для проведення бібліотечних уроків, адресованих учням 6 та 7 класів.
На базі обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки працювали бібліотекарі навчальних закладів Суворовського та Комсомольського району, разом зі своїми координаторами та консультантами - фахівцями ОБД.
Паралельно на базі Центральної бібліотеки для дітей Херсонської ЦБС працювала над своїми завданнями група шкільних бібліотекарів Дніпровського району, яку координує головний методист по роботі з дітьми ЦБС Лариса Григорівна Лібіга.