08 вересня 2016

Шкільні бібліотеки в 2016-2017 н.р.: актуалізація завдань, узгодження планів

Сьогодні на базі Херсонської академії неперервної освіти відбувся обласний консультаційний вебінар за участю провідних фахівців Академії та Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Основна увага була зосереджена на актуальних завданнях та пріоритетах діяльності шкільних бібліотек у 2016-2017 навчальному році, зокрема колегам була презентована нова обласна комплексна програма національно-патріотичного виховання "Дитина - громадянин - патріот Батьківщини", що виноситься на затвердження наступною сесією обласної ради і буде впроваджуватись на Херсонщині в 2016-2021 роках. Програмою передбачена реалізація низки творчих та інтелектуальних конкурсів і акцій, до проведення яких мають активно включитись і шкільні бібліотеки.

Методичні поради щодо роботи бібліотечних працівників з обдарованими дітьми прозвучали в консультації Сургаєвої Вікторії Валеріївни, завідувача науково-методичного відділу інноваційної діяльності Херсонської академії неперервної освіти, яка зорієнтувала працівників шкільних бібліотек на більш активне використання ресурсів віддаленого доступу, які можуть стати в пригоді в умовах недостатнього оновлення фондів шкільних бібліотек.

Неннова Олена Василівна, завідувач науково-методичної лабораторії перспективного педагогічного досвіду Академії, ознайомила учасників вебінару з календарним планом підвищення кваліфікації працівників шкільних бібліотек області на базі Академії, зокрема анонсувала триденний семінар, запланований на середину жовтня. Олена Василівна ознайомила учасників вебінару також із ключовими умовами Всеукраїнського конкурсу "Шкільна бібліотека 2017" та графіком проведення конкурсу, зокрема його І етапу, що відбудеться вже у 2016 році - протягом листопада-грудня.

Тему фахових конкурсів, до участі в яких запрошуються шкільні бібліотекарі Херсонської області, продовжила Попова Наталія Федорівна, заступник директора з наукової роботи бібліотеки ім. Дніпрової Чайки, ознайомивши учасників онлайн-зустрічі з Положенням про проведення обласного конкурсу веб-проектів біблоітек, що обслуговують дітей. Старт цього конкурсу буде приурочено до Всеукраїнського дня бібліотек. Ще одне міжвідомче професійне змагання - IV обласний конкурс на кращий захід правової тематики "Правові орієнтири" - буде оголошено в грудні, у рамках Всеукраїнського тижня права. Шкільні бібліотекарі області у попередні роки активно долучалися до участі в цьому конкурсі і мають визначні здобутки. Сподіваємось, не стане виключенням і наступний конкурс.
30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, на Херсонщині відбуватиметься щорічний "Обласний Відкритий урок читання", який фактично стає першим у низці заходів Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек.
Неннова О.В. ознайомила учасників вебінару з методичними рекомендаціями щодо проведення  цьогорічного місячника і наголосила, що кращий досвід може знайти відображення у спеціальному випуску фахового видання "Шкільна бібліотека плюс".

З матеріалами вебінару можна буде ознайомитись також на сайті Херсонської академії неперервної освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар