30 березня 2016

ПрофіКвест. Перша презентація нового проекту

"Круглий стіл" щодо впровадження нового обласного проекту - профіквесту  "В долонях степу і Дніпра" відбувся сьогодні у Херсонському обласному центрі зайнятості.
Участь у зустрічі та в обговоренні завдань і формату проведення інноваційного проекту взяли:
- Січова Валентина Іванівна, перший заступник голови обласної державної адміністрації;
- Єрашов Євгеній Олександрович, директор обласного центру зайнятості; 
- Савенко Ольга Миколаївна, директор департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА;
- Моховиков Сергій Олександрович, голова Херсонського обласного відділення спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні;
- Лисенко Ірина Миколаївна, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та інтернатних закладів управління освіти і науки ОДА;  
- Бондаренко Світлана Олександрівна, головний спеціаліст управління культури ОДА,
а також фахівці обласного центру зайнятості, обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Безпосередньо презентували новий проект учасникам круглого столу Бардашевська Анна Іванівна, директор комунального закладу "Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки" та Кличановський Андрій Ігорович, начальник відділу організації профорієнтації Херсонського обласного центру зайнятості.

Валентина Іванівна Січова у вступному слові наголосила на значущості цього проекту для нашого краю, важливості партнерської співпраці для виховання юного покоління херсонців, підкреслила, що партнерів цього нового проекту об'єднує досвід попередньої співпраці і те, що працюють у центрі зайнятості та в обласній бібліотеці для дітей люди небайдужі, творчі. Як приклад креативного підходу до завдання вивчення дітьми свого рідного краю Валентина Іванівна назвала обласний інтелектуальний турнір "Ігри патріотів Херсонщини".

ПрофіКвест "В долонях степу і Дніпра" змістовно продовжує "Ігри патріотів..." і водночас спирається на досвід реалізації ще одного інноваційного партнерського проекту "ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє".
Організаційно новий проект, як підкреслив Євгеній Олександрович Єрашов, побудовано за матрицею, відпрацьованою за три роки реалізації цього попереднього проекту.
Тож А.І.Бардашевська та А.І.Кличановський ознайомили присутніх з досвідом реалізації та інформаційними продуктами "ПрофіСтарту" (видання, блог проекту, інтерактивна "Карта професій Херсонщини"), наголосивши на важливості тісної партнерської взаємодії всіх організаторів проекту, особливим чином відзначивши значний внесок у успіх проекту освітян - фахівців управління освіти і науки ОДА, районних підрозділів галузі освіти та педагогів-кураторів команд "профістартівців".
Ознайомлення учасників "круглого столу" з метою, завданнями та пропонованими заходами проекту, а також його запланованими часовими рамками (подробиці - в доданій презентації), завершилось його активним спільним обговоренням.

Зокрема, прозвучали пропозиції запропонувати учасникам проекту певну структуру формування екскурсійно-туристичних маршрутів, з тим, щоб не були випущені з уваги як історичні пам'ятки - і давні, і новітні, так і природні та культурно-мистецькі об'єкти, варті уваги гостей району, а також місцеві садиби зеленого туризму; обов'язково серед ролей учасників команд, окрім таких як "гід-екскурсовод", "фотограф" чи "відеооператор", визначити також "прес-секретаря", а до навчально-тренінгової програми включити теми медіа грамотності. Було піднято також питання про необхідність упорядкування ряду пам'ятників - зокрема про включення таких робіт до переліку громадських робіт, а також, при необхідності, залучення для цього певних ресурсів облдержадміністрацією.
Учасники "круглого столу" за підсумками роботи схвалили Рекомендації щодо впровадження проекту "Обласний профіквест "В долонях степу і Дніпра".
 
Залишається додати, що саме сьогоднішнім днем, 30 березня 2016 року, датовано Угоду про співпрацю у цьому новому проекті, підписану всіма його організаторами й партнерами, а це:
- Херсонський обласний центр зайнятості;
- управління культури облдержадміністрації;
- управління освіти і науки облдержадміністрації;
- департамент зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів облдержадміністрації;
- департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації;
- Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки;
- Херсонське обласне відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
 
Попереду - будні і свята нового проекту, до участі в якому запрошуються херсонські школярі - учні 8-9 класів і, звичайно ж, їхні наставники - вчителі та бібліотекарі. Тож успіхів нам усім і миру!
  
***
Інформація про "круглий стіл" на веб-сайті ОДА:
http://khoda.gov.ua/v-oblasti-prezentuvali-innovacijnij-proekt-dlya-uchnivsko%D1%97-molodi-oblasnij-profikvest-v-dolonyax-stepu-i-dnipra/ 
та на сайті Херсонського обласного центру зайнятості:
http://www.dcz.gov.ua/khe/control/uk/publish/article;jsessionid=4A8F022691AFFD5B4B26753BED6392D7?art_id=34287&cat_id=1490843   

28 березня 2016

Фіналісти читацького конкурсу 2016 року

Продовжуємо знайомство з цьогорічними фіналістами конкурсу "Найкращий читач України 2016" - "Велика книга читацьких рекордів Херсонщини".
Переможцями районного етапу в Генічеську стали Асанов Ельдар:
та Іванов Євген:
 Хлопці вибороли право представляти свій район у обласному фіналі в серйозній конкурентній боротьбі, адже їхні суперники й суперниці - не менш начитані та ерудовані!
 ***
 23 березня визначились переможці районного етапу Конкурсу у Голопристанському районі:
- Ковальська Вікторія, учениця 6 класу Садівської ЗОШ;
- Стадник Юлія, учениця 7 класу Голопристанської гімназії.
Їхні презентації улюблених книжок виявились найкращими із 27-ми представлених у ІІ етапі читацького змагання!

***
А переможниця ІІ етапу конкурсу Сабадаш Юлія, семикласниця Нижньосірогозької ЗОШ, залучила до презентації улюбленої книги своїх друзів і родину. Інсценізацію "Паперового янгола" О.Бусенко у їхньому виконанні бібліотекарі зафільмували, тож і ви можете її побачити:
   

"Чемпіони читання" Чаплинщини на районному святі відкриття Тижня дитячого читання

22 березня 2016 р. в Чаплинській районній бібліотеці для дітей відбувся ІІ етап обласного конкурсу на звання найкращого читача 2016 року  «Велика книга читацьких рекордів». Символічно, що саме він відкрив «Тиждень дитячого читання»,  адже хто зможе зробити кращу рекламу книзі та читанню, як не той, хто не уявляє своє життя без цікавої книги. Цьогорічний конкурс в черговий раз переконав, що когорта тих, хто закоханий у книгу та читання ніяк не зменшується, як запевняють скептики, а невпинно росте.
У конкурсі взяли участь 18 переможців І етапу конкурсу з 13 бібліотек району.

На початку всі присутні у залі переглянули слайд-презентацію й ознайомилися з переліком заходів, які планує провести районна дитяча бібліотека протягом «Тижня читання».
Ведучими Свята були незамінні помічники дитячої бібліотеки, її волонтери – Сапожкова Вероніка та Назарова Вікторія.
З напутнім словом перед конкурсантами виступила начальник відділу культури і туризму РДА Байбуза Альона Павлівна. Вона поспілкувалася з дітьми про роль книги та читання в нашому житті та про те, чи вижило б людство без книг. 

Як тільки учасники не намагалися презентувати свої улюблені книги, щоб зацікавити присутніх у залі і переконати, що їхня книга – найцікавіша і її варто прочитати! Це були найрізноманітніші яскраві слайд-презентації і міні-вистави, справжні поетичні твори і малюнки, вікторини по книзі і, навіть, невеликий відеофільм, знятий по презентованій книзі. А один з учасників надзвичайно талановито зіграв роль головного героя книги Ірен Роздобудько - Арсена. Неможливо передати, як горіли очі у дітей, коли вони розповідали про свої улюблені книги! Виникало непереможне бажання - мерщій взяти ці книги в бібліотеці і читати, читати, читати…
По закінченні конкурсної частини, поки журі визначали переможців, волонтери бібліотеки Кібарова Альбіна та Філіпова Олександра провели для присутніх цікавий огляд літератури письменників-ювілярів 2016 року. 
І ось довгоочікувана хвилююча мить – оголошення результатів конкурсу. Журі в цьому році було, як ніколи, важко визначити переможців. Та, як завжди, перемогли найкращі! 

Перше місце у категорії «учні 6 класу» виборола Мокруш Віолетта, учениця 6 класу П-Костянтинівської ЗОШ, яка підготувала своєрідну презентацію-дегустацію по книзі Володимира Рутківського «Ганнуся». І виглядала Віолетта, як і належить справжньому кухарю – в ковпаку й фартушку. Всі  ж присутні  з-задоволенням «посмакували» її розповіддю.        
У категорії «учні 7 класу» перемогла Дужик Юлія, учениця 7-В класу НВК «Чаплинська школа-гімназія».  Вона зробила цікаву слайд-презентацію за трилогією Степана Процюка – «Марійка і Костик», «Залюблені в сонце» та «Аргонавти», та, головне, дівчинка захоплююче розповідала про головних героїв повісті та їх перше кохання. Ця розповідь викликала в усіх присутніх, як дорослих,  так і однолітків Юлі, бажання неодмінно прочитати трилогію.
Ці дівчатка тепер будуть посилено готуватися до обласного конкурсу.
Матеріал про проведення конкурсу ми помістили у блозі Чаплинської ЦБС, в  Google +, в VK та у  Facebook, надіслали до місцевої газети «Голос Таврії». 
 

Л.П.Бугайова,
зав. районної бібліотеки для дітей

Із книгою у майбутнє

Якщо читання - це індикатор розвитку суспільства, то дитяче читання - це показник ставлення цього суспільства до свого майбутнього.  Підтримувати, захищати, стимулювати дитяче читання  -  означає будувати  майбутнє вже тепер.  До участі у 12  всеукраїнському конкурсі  дитячого читання «Книгоманія» долучилися і юні шанувальники книги  Скадовського району.    
18 березня у Скадовській районній бібліотеці для дітей  відбувся другий, районний, етап конкурсу на звання найкращого читача року. У конкурсі змагалися найактивніші та найзавзятіші читачі,  учні 6 -7 класів, які стали переможцями у шкільному етапі.  За звання «Найкращий читач Скадовського району» змагалися 22 учасники із 17 навчальних закладів району. Юні читачі старанно підготувались до презентації книг, продемонструвавши знання сучасної української прози для дітей. Вони показали  неабияку  читацьку активність, високий рівень ерудиції, вміння стисло й аргументовано  висловлювати свої враження від улюбленої книги,  артистизм та творчий підхід до підготовки виступу.  Діти охоче презентували улюблені книжки, щиро та довірливо відкривали свої думки з приводу прочитаного.
Змагання перетворилося у справжнє  свято спілкування, в обмін думками про найцікавіші  для дітей твори.  Організатори конкурсу не залишили поза увагою жодного з талантів  юних учасників – чи то артистизм, чи філософський підхід, чи експресивність виступу, чи вміння  завоювати глядацькі симпатії. Проте основною дійовою особою на конкурсі була, звичайно ж, її величність Книга.
За результатами творчого змагання члени  журі  в ході обговорення визначили найкращих читачів Скадовського району.  
Ними стали: серед  шестикласників - Люба Хандусь, учениця Скадовської загальноосвітньої школи №3, а учень цього ж навчального закладу Андрій Уманський виборов перше місце серед учнів сьомого класу. Саме вони представлятимуть  наш район на наступному етапі конкурсу, який пройде у в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки. 
Щиро бажаємо  переможцям успіху та віри у власні сили!


За публікацією у блозі Скадовської ЦДБ

27 березня 2016

"ЛІТЕРАТУРНЕ FAN PARTY",

... або Конкурс найкращих читачів Каланчацького району

В Каланчацькій районній  бібліотеці для дітей пройшов  ІІ етап конкурсу дитячого читання  «Найкращий читач України - 2016» , «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини-2016» , де зібралися кращі з кращих, ерудовані, кмітливі, спритні та інтелектуальні учні 6, 7 класів, які перемогли в першому етапі конкурсу, що проходив у бібліотеках району. Всі учасники продемонстрували високий рівень підготовки і ґрунтовні  літературні знання. Вони вкотре довели, що книга – це найкращий спосіб розвитку особистості, вона – найкоротший шлях до істини.
Після привітання завідуючої дитячою бібліотекою Красновид С.О. кожен учасник представив себе, розказавши про свої захоплення. Звичайно, головним захопленням всі визнали літературу і розказали про свої улюблені літературні жанри.    Далі  книгомани  проявили свою креативність і творчий підхід, прорекламувавши улюблену книгу, показавши  слайдові презентації, малюнки до улюблених книг і навіть  були костюмовані герої.  А потім брали участь у вікторинах, тестах на ерудицію. В цьому році ми проводили і конкурс серед бібліотекарів та вчителів, які супроводжували учасників, в номінації  «За творче втілення прочитаного», голосування проводили фішкам, з умовою не голосувати  за свого учасника.

Наше журі (Якубова О.Л.- методист районо, Хребір Н.Л.- бібліотекар ЦБС, Зінченко Ю.С.- соціальний педагог Каланчацької ЗОШ№1, Красновська І.С.- бібліотекар ЦБС) об’єктивно оцінювали конкурс  і за результатами голосування визначили переможців.
Переможцями конкурсу «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини -2016» у Каланчацькому районі стали :
- серед учнів   6-х класів:  Мазник Олексій (Новоолександрівська ЗОШ),  
- серед учнів 7-х класів: Вітасік Єлизавета
(Новоолександрівська ЗОШ).
А за оригінальність представлення,  журі відзначило кращих книгоманів  серед 6 класів – Шкуро Максим (Олександрівська ЗОШ), Зоренко Іван  (Мирненська ЗОШ),  серед 7 класів – Юдіна Олександра (Хорлівська ЗОШ), Папко Альбіна (Горьківська ЗОШ).    
Переможці нагороджені дипломами та грамотами і здобули право взяти участь в III етапі обласного конкурсу, який відбудеться в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Решта учасників нагороджені  подяками  за активну участь в районному конкурсі.
Ми бажаємо переможцям, учасникам конкурсу успіхів у навчанні та нових перемог. Нехай книга стане гарним і добрим супутником на все їхнє життя. 


За матеріалами блогу Каланчацької РДБ:

Велика книга читацьких рекордів Каховського району

18  березня  в   Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей  - 15  кращих  читачів  Каховського  району: Кам’янки, Коробків, Сергіївки, Федорівки, Тавричанки, Дмитрівки  та  інших  сіл  змагалися  за  звання   найкращого  читача  2016  року  в  рамках  обласного  конкурсу  «Велика  книга  читацьких  рекордів  Херсонщини».
Свято  пройшло  в  теплій, дружній  атмосфері, адже  окрім  конкурсантів  у  залі  були  їхні  друзі, гості. Майже  всі  учасники  показали  свою  ерудицію, знання  літератури.  І  це  не  дивно,  бо  зібралися  найначитаніші   та  найкращі знавці сучасної української дитячої книги. Вибір  був  важким, кожен  учасник   виступив  гідно, а  потрібно  обрати  одного  у  двох  категоріях: «учні  6  класу», «учні  7  класу».З  нетерпінням  чекали  рішення   справедливого  журі. Час  настав…  Переможцями  визначені:
Балабан  Христина – учениця  6  класу  Сергіївської ЗОШ  I – III  ст.
Капустіна  Карина – учениця  7  класу  Тавричанської  НВК «ЗОШ  I – III  ст.- ДНЗ».

Конкурс, дійсно, був  яскравим  та  насиченим. І  не  забуваємо, що  книга  має  магічну  силу, здатну  схвилювати, розгнівати, заспокоїти, відповісти  на  запитання, що  виникають, пробудити  нові  емоції. Тож  читаймо  та  й  дітей  до  цього  привчаймо!  


За публікацією у блозі Каховської районної бібліотеки:

25 березня 2016

Чемпіони читання Білозерського району

10 березня у Білозерській районній дитячій бібліотеці відбувся районний конкурс "Найкращий читач - 2016" у форматі "Велика книга читацьких рекордів". 27 найкращих читачів Білозерщини з 20 бібліотек району, а саме, учні 6-8 класів демонстрували високий рівень знань з шкільного курсу української та зарубіжної літератури, дитячих бестселерів. Всі учасники презентували і свою улюблену книгу із серії "Сучасна українська дитяча проза". 

Оцінювали журі і есе, в яких юні читачі написали про значення книги і читання у їхньому житті. 
Найкращі школярі Білозерщини були відзначені у декількох номінаціях: "Найкраща презентація книги" - Кулілєєва Анастасія, 6 клас (Кізомиська с/б), Жигаліна Ірина, 6 клас (Надеждівська с/б), Павлюк Дар'я, 8 клас (селищна бібліотека), Шевченко Владислав, 8 клас (Розливнянська с/б), Борщ Андрій, 7 клас (Східненська с/б) та інші; "Найкраще есе" - Войтович Іванна, 8 клас (Олександрівська с/б), Насібова Севда,6 клас (Радянська с/б), Тускаєва Каріна, 6 клас (Радянська с/б), Жилка Анастасія, 7 клас (Білозерська РДБ) та інші; "Найкращий знавець літератури" - Шевченко Владислав, 8 клас (Розливнянська с/б), Жилка Анастасія,7 клас (Білозерська РДБ), Шевченко Олена, 7 клас (Білозерська РДБ), Павлюк Дар'я, 8 клас (селищна бібліотека). За підсумками конкурсів переможцями визнано: Кулілєєву Анастасію, 6 клас (Кізомиська с/б) та Жилку Анастасію, 7 клас (Білозерська РДБ). Наші переможці представлятимуть Білозерський район на обласному етапі.
Переможниця у категорії "учні 6-х класів" Кулілєєва Анастасія, Кізомиська с\б.

Переможниця у категорії "учні 7-х класів" Жилка Анастасія, Білозерська РДБ.
 
Світлана Колесник

Найкращі читачі Іванівського району 2016 року

У Іванівському районі в змаганні "книгоманів" брали участь. згідно з умовами, учні двох вікових категорій 6,7 класів району.Його учасниками були найкращі, найактивніші й найерудованіші користувачі книгозбірні, перед якими стояло завдання у стислій формі прорекламувати свою улюб­лену книгу та проявити свої знання та ерудицію в вікторинах. 

За результатами змагання лідери були нагороджені грамотами. 
Серед учнів 6 класів перше місце зайняла Іваннікова Аліна учениця Благодатненської ЗОШ, друге - Полівода Ельвіна учениця Любимівської ЗОШ, третє - Бєла Юля учениця Іванівської гімназії.Серед учнів 7 класів перше місце зайняла Касумова Есміра учениця Іванівська ЗОШ№2, друге - Мартинова Дарина учениця Воскресенської ЗОШ, третє - Балаєва Ольга учениця Іванівської гімназії.
Переможці конкурсу читання - Іваннікова Аліна та Касумова Есміра - продовжать змагання у третьому  обласному  етапі конкурсу, який відбудеться в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки. Бажаємо їм успіху.

Валентина Логвиненко

24 березня 2016

Школа блогерів: навчання триває

24 березня - гарячий деньок в бібліотеці ім. Дніпрової Чайки :) Сьогодні до нас завітали в гості школярі із Скадовська, відбулося кілька заходів для учнів херсонських шкіл (від дитячо-котячого балаганчика в молодшому відділі до лірично-поетичної зустрічі в читальній залі), працювали курси шкільних бібліотекарів із області...
Та все це не завадило плановому навчанню міських бібліотекарів, що відвідують тренінговий курс "Школа бібліотечного блогера". Адже до випускного заліку (тобто - до презентації новостворених блогів бібліотечній громаді) залишилося лише два місяці.
У ролі тренерів працювали найдосвідченіші блогери та модератори  проектів у соціальних мережах бібліотеки ім. Дніпрової Чайки Ольга Володимирівна Крижановська, заступник директора, та Марія Олександрівна Франковська, головний методист.



Навчання шкільних бібліотекарів

Два дні поспіль, 23 та 24 березня, на базі обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки працювала група шкільних бібліотекарів із області, що нині навчаються на курсах підвищення кваліфікації у Херсонській академії неперервної освіти.
Наголос під час навчання було зроблено на темах національно-патріотичного виховання, залучення дітей до читання через різноманітні конкурсно-фестивальні проекти. Не забуті в програмі навчання і завдання впровадження ІКТ в роботу бібліотек та аналіз проблемних питань, що виникають у роботі бібліотек на технологічних ланцюжках "шлях документа" і "шлях читача", здійснений у ході практичних занять.
Починали роботу 23 березня з професійної екскурсії бібліотекою, під час якої можна було і поспілкуватися з практиками, і почерпнути нові ідеї для подальшої роботи, ознайомитись з новаціями, які працівники бібліотеки ім.Дніпрової Чайки і самі генерують, і черпають із досвіду колег.

Реалізацію однієї з таких придбаних на минулорічному Ярмарку "БібліоКре@тив" у Миколаєві бібліотечних інновацій - виставу біля книжкової виставки - бібліотекарі-курсанти мали нагоду побачити 23 березня на власні очі. Це вистава "Крилате слово - ось моя стріла" (Леся Українка), що відбувається біля однойменної книжкової виставки незвичної форми - виставка-літературна траєкторія.

А сьогоднішню програму навчання завершила надзвичайно цікава лекція викладача кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін Херсонської академії неперервної освіти Максима Сергійовича Єлігулашвілі, присвячена історичному розвитку освіти як системи, сьогоденною необхідністю її зміни її засадничих принципів. Безперечно не лише цікавими, а й корисними у подальшому в індивідуальній роботі з читачами стануть для бібліотекарів і знання, почерпнуті в ході невеличкого психологічного тренінгу, під час якого ознайомились із типологією людей за сприйняттям (аудіали, візуали, кінестетики). Адже, безперечно, глибше розуміння психології читача для бібліотекаря є не менш важливим, аніж вправне володіння технологіями, організаторські здібності, різностороння начитаність і навички ораторського мистецтва.
Програма.

23 березня 2016

Вітаємо з виходом до обласного фіналу найкращих читачів херсонських дитячих і публічних бібліотек!

2 етап Конкурсу «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини» відбувся 21 березня в приміщенні Центральної дитячої бібліотеки ЦБС м.Херсона, під час відкриття Всеукраїнського Тижня дитячого читання.  
У змаганнях взяли участь 30 конкурсантів - переможців І, бібліотечного етапу. У ньому, до речі, взяли участь читачі-шестикласники та семикласники із 16-ти бібліотек ХЦБС, а саме:  Центральної дитячої бібліотеки, 6-и бібліотек для дітей, 6-и бібліотек для дорослих та юнацтва, в яких є дитячі відділи, та 3-х дитячих відділів, що працюють у селищних бібліотеках. Відбіркові  змагання проводились з 10 лютого по 10 березня. Заходи проходили в книгозбірнях, до участі в журі було запрошено членів активу бібліотек, вчителів, батьків та ін. Змагання проходили в два етапи: конкурс формулярів та відгуки про прочитану українську книгу. Всього ж у відбіркових змаганнях І етапу в публічних та спеціалізованих дитячих бібліотеках Херсона взяли участь 304 учасники.


Учасники міського етапу виступали зі своїми рекомендаціями творів сучасної української літератури, які вони пропонують прочитати. 
Формат виступів був з використанням презентацій, прозових та поетичних творчих робіт. Також враховувались і дані читацьких формулярів учасників, а саме якісний та кількісний склад прочитаних ними за рік книг.
За підсумками змагання  переможцями 2 етапу Конкурсу «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини» - найкращими читачами 2016 року 
було визнано 
Бурятинську Ганну (6 клас, БФ № 5) 
   
та Хохлова Олександра (7 клас, Комишанська БФ).

Інформацію про конкурс опубліковано на сторінці ЦДБ в соцмережі Фейсбук:
https://www.facebook.com/cdbkherson/posts/1049024965168044
 

За інформацією Лариси Лібіги,
головного методиста Херсонської ЦДБ

22 березня 2016

Вітання лауреатам ІІ обласного фестивалю патріотичної поезії Ліни Костенко!

Щойно завершився гала-концерт Фестивалю, тож радо вітаємо цьогорічних лауреатів ІІ обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви»:

у категорії «читці»:
-     Кравчук Анна, Генічеський район, учениця Генічеської ЗОШ №1
-     Запорожець Аліна, Голопристанський район, учениця Голопристанської ЗОШ №4
-     Козаченко Анастасія, Бериславський район, Бериславська ЗОШ №3

у категорії «автори віршів»:
-     Мхоян Анастасія, Скадовський район, учениця Новомиколаївської ЗОШ
-     Цхай Маргарита, Чаплинський район, учениця Чаплинської СЗОШ ім. М.Г.Куліша
-     Присяжнюк Юлія, Скадовський район, учениця Ульянівської ЗОШ

у категорії «вокалісти»:
-    Волобуєв Юрій, смт. Горностаївка
-     Мігель Ліна, м. Херсон, учениця Академічного ліцею ім. О.В.Мішукова при ХДУ Херсонської міської ради
-     Вокальний ансамбль Херсонської гімназії № 20, м. Херсон

у категорії «художники»:
-     Волошина Катерина,  м. Херсон, учениця НВК №15
-     Дробінюк Дар’я, м. Нова Каховка, вихованка Новокаховської дитячої школи мистецтв
-     Сліпич Софія, м.Херсон, вихованка Херсонської художньої школи
-     Суровцев Андрій, м. Генічеськ, вихованець гуртка «Графіка» Генічеського палацу творчості дітей та юнацтва

 
*** 
Прес-реліз.

Репортаж про Фестиваль на сайті облдержадміністрації, на сайті Міністерства оборони України,
на веб-сайті бібліотеки ім. Дніпрової Чайки.

Фоторепортажі у Фейсбуку:
- авторські читання в бібліотеці (9 ранку - 11.30)
- "відкритий мікрофон" та виставка творчих робіт учасників у категорії "художники" (11.30-13.00), гала-концерт Фестивалю (13.00-15.00).


Електронна версія збірника "Пелюстки для Ліни" (Херсон, 2016):
- http://ru.calameo.com/read/0022707822d2711d9578e  
 





За рішенням обласного оргкомітету Фестивалю подяками Херсонської обласної державної адміністрації нагороджені:
- Шевченко Ольга Володимирівна, завідувач сектору культури і туризму Нижньосірогозької райдержадміністрації
- Шикуленко Людмила Іванівна, начальник відділу освіти Іванівської райдержадміністрації
- Жовнірчук Антоніна Леонідівна, директор Чаплинської ЦБС
- Розум Валентина Іллівна, провідний методист Херсонського обласного центру народної творчості, координатор категорії «вокал»
- Звягінцева Надія Дмитрівна, завідувач відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, координатор категорії «автори віршів»
- Сліпич Павло Анатолійович, директор Херсонського дизайн-ліцею,  голова обласного журі категорії «художники»
- Лисенко Ірина Миколаївна, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та інтернатних закладів управління освіти і науки обласної державної адміністрації, голова обласного журі категорії «читці»
- Яценко Володимир Іванович, директор Херсонського обласного палацу молоді і студентів

 
 До зустрічі на ІІІ Фестивалі в 2017 році!

20 березня 2016

Запрошуємо на Фестиваль!


Найкращі читачі Великоолександрівщини 2016 року!

17 березня 2016 року відбувся районний етап Конкурсу на звання найкращого читача 2016 року «Велика книга читацьких рекордів Великоолександрівщини». Конкурс проходив у двох категоріях : «учні 6 класу», «учні 7 класу». Боролися за звання найкращого читача в районному етапі 11 юних книгоманів.


Презентації-рекомендації до улюблених книг підготували :

Мудра Анна (6 кл., Старосільська ЗОШ)
Литвиненко Данило ( 7 кл., Великоолександрівська ЗОШ №1)
Букач Анастасія (7 кл., Великоолександрівська ЗОШ №1)
Короваєнко Поліна (7 кл., Великоолександрівська ЗОШ №1)
Нагорний Максим (6 кл., Новодмитрівська ЗОШ)
Руденко Олександр (7 кл.,Новодмитрівська ЗОШ)
Лафета Валерія (7 кл, Білокриницька ЗОШ)


Творчі роботи-малюнки створили:
Метельський Євген (6 кл.,Білокриницька ЗОШ )
Ковбаса Катерина (6 кл.,Борозенська ЗОШ)
Тишковець Тетяна (7 кл.,Борозенська ЗОШ)
Ріпа Олександра (7 кл.,Великоолександрівська ЗОШ №2)

Читацькі уподобання юних книгоманів дуже різноманітні. Нелегке завдання випало на долю членів журі, але все ж найкращими читачами нашого району стали:

Мудра Анна (6 клас, Старосільська ЗОШ) та
Руденко Олександр (7 клас, Новодмитрівська ЗОШ).

Конкурсанти отримали грамоти, подяки та цінні книги в подарунок. 
   
Оксана Голівець