25 червня 2016

"БібліоКре@тив-2016". День перший - херсонський

Протягом трьох днів, 22-24 червня 2016 року, Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки приймала колег - учасників VII Міжрегіонального ярмарку інновацій «БібліоКре@тив-2016». Професійними новаціями обмінювались Національна бібліотека України для дітей, Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.Лягіна, Полтавська обласна бібліотека для дітей ім.Панаса Мирного, Ізмаїльська центральна бібліотека міської ЦБС для дітей (Одеська область), Кременчуцька ЦБС для дітей (Полтавська область), Миколаївська науково-педагогічна бібліотека та бібліотека Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтва, а також працівники дитячих і шкільних бібліотек Миколаївської та Херсонської областей.

20 червня 2016

В передчікуванні Ярмарку бібліотечних інновацій

Найтеплішими днями першого літнього місяця бібліотечна Херсонщина зустічає колег з різних куточків України. 
22 червня відбудеться офіційне відкриття VII міжрегіонального ярмарку інноваційних ідей "БібліоКре@тив". Втретє за час існування цього фахового форуму базою його проведення стане ініціатор - Херсонська обласна бібліотека для дітей ім.Дніпрової Чайки. 
Розширюється коло учасників Ярмарку, з'являються нові традиції в його проведенні, та незмінною залишається головна умова: плата за новації, що на нашому Ярмарку "продаються" і "купуються", - виключно їхня реалізація.
Власне, зі звітів про те, як минулорічні "придбання" були втілені в бібліотеках-"покупцях" традиційно й розпочнеться програма заходу.
Отож, до зустрічі в Херсоні на "БібліоКре@тиві-2016".

09 червня 2016

Залік для учасників тренінгового навчання

Сьогодні "пролунав останній дзвоник" для працівників шкільних бібліотек міста, що завершили навчання за тренінговими курсами з ІКТ у 2015-2016 навчальному році.


Традиційний підсумковий залік завершився врученням сертифікатів про проходження курсів, та спочатку кожен із нащих курсантів презентував свою творчу роботу: блог шкільної бібліотеки, медіапрезентацію, створену до авторської розробки бібліотечних медіауроків або ж вебліографічний список.
Завітайте на сторінку "Веб-ресурси ШБ Херсона" і ознайомтесь із новими бібліотечними блогами наших "випускників"!

02 червня 2016

«KsVolonterFest-2016. Сходинка четверта»

1 червня в актовій залі Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості відбулися показові виступи та церемонія нагородження лауреатів обласного фестивалю бібліотечних волонтерських бригад «KsVolonterFest-2016. Сходинка четверта» - як підсумковий захід четвертого року реалізації обласної бібліотечної акції «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!». 

Відкрили свято і привітали його гостей та учасників з Міжнародним днем захисту дітей перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Валентина Іванівна Січова та директор обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Анна Іванівна Бардашевська.
Особливої урочистості святу надала участь у ньому матерів-героїнь, яким нещодавно Указом Президента України присвоєне це високе звання. Саме під час свята матерям багатодітних родин вручили нагороди почесні гості свята – Валентина Іванівна Січова та Володимир Іванович Клюцевський, керівник апарату обласної державної адміністрації. 
(Більше про подію - на сайті облдержадміністрації.)
До участі у Фестивалі цього року були запрошені найактивніші волонтерські бригади із Білозерського, Нововоронцовського та Скадовського районів нашої області. Ключова тема волонтерських виступів – читання, як захоплююче заняття та складова життєвого успіху, була задана умовами, а от розкривали її кожен з учасників по-своєму: через віршовані й пісенні композиції, відеолітописи своєї роботи у акції, і навіть через переозвучування улюблених мультиків.
 

Під час святкового дійства відбулася також презентація Програми літніх читань «Канікули з книгою - 2016», зокрема ігрових та пізнавально-дозвіллєвих програм, які пропонуватиме своїм відвідувачам протягом усього літа обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки. Презентували ж її персонажі дитячих книжок: Неллі, яка ходить по стелі (із книжок Євгенії Кононенко) та Дракон із серії книг «Як приборкати дракона» британської письменниці Кресіди Ковел – у виконанні бібліотекарів обласної дитячої книгозбірні. 


За підсумками Фестивалю волонтерські команди нагороджені дипломи, які їм вручив заступник начальника управління культури облдержадміністрації Ігор Романович Мазур, а кожен учасник отримав книжковий подарунок. А бібліотеки-учасниці відзначені Подяками управління культури ОДА і добірками сучасних українських дитячих книжок, які незабаром надійдуть до їхніх фондів. 
 

Фестивальну програму волонтерів продовжив захоплюючий пізнавально-пошуковий квест бібліотекою ім. Дніпрової Чайки у авторському форматі «Під знаком Чайки: волонтерські пригоди» та цікава медіа-програма в ігровому просторі бібліотеки «50-зірковий Ігроленд». 
 

Тим часом бібліотечні працівники мали нагоду взяти участь у професійному модулі «ПроЧитання дітям» і провести відбірний конкурс інновацій, що візьмуть участь у цьогорічному Ярмарку ідей «БібліоКре@тив-2016», що відбудеться 22-24 червня 2016 року на Херсонщині.
До зустрічі на заключному фестивалі акції 
"П'ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!" в 2017 році!