21 липня 2015

Візит колег із Гете-Інституту

Бібліотека імені Дніпрової Чайки завжди радо зустрічає гостей, а надто - своїх колег. Як от сьогодні, - до обласної дитячої книгозбірні завітали Сюзанне Тайхманн, керівник відділу "Інформація та бібліотека" Гете-Інституту в Україні (тобто - завідуюча бібліотекою Гете-Інституту) , та Анна Журавльова, асистент відділу. Наші бібліотекарі презентували гостям свої найцікавіші проекти та креативні програми, розповіли про роботу бібліотечних клубів - і перш за все, звичайно, - Німецького, Англійського та Польського; про актуальну для липневої пори Програму літніх читань; про різноманітні програми, які джозволяють знайомити юних херсонців з Україною і світом (як от: "Читай-компанія мандрує" у молодшому відділі або "Навколо світу за 90 днів"). Гостей зацікали і авторські тематичні виставки, і представлені на них книжки-експонати, і творчість юних читачів, з якою зустрічались чи не в кожному відділі. 
 
Та найбільшою "колекцією" дитячих поробок, звичайно, могли похвалитись бібліотекарі відділу естетичного виховання - адже тут працює ціла арт-студія "Світ твоїх захоплень", робота якої триває під час найдовших шкільних канікул.
Колеги завітали до нашої бібліотеки не з порожніми руками: привезли в дарунок добірочку книжок та навчальних матеріалів, а також сувеніри, які отримають в дарунок учасники Німецького клубу та інших країнознавчих заходів сектору документів іноземними мовами, присвячених "країні поетів і філософів".
На завершення зустрічі вели мову про співпрацю та можливості її поглиблення й розширення у подальшому.  

Немає коментарів:

Дописати коментар