04 листопада 2016

Підсумки Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у Херсоні

3 листопада 2016 року у Херсонській ОБД ім. Дніпрової Чайки зібрались шкільні бібліотекарі міста на загальноміський семінар, тему якого визначено так: "Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів. Виховуємо патріотів. Підведення підсумків Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у Херсоні."
За програмою семінару прозвучали узагальнюючі виступи-огляди бібліотекарів-координаторів Суворовського району Єжової Тетяни Миколаївни, Корабельного району Ревуцької Надії Іванівни та Дніпровського району Онопенко Вікторії Вікторівни, а також виступи-презентації окремих шкільних бібліотекарів, які проілюстрували вражаючу статистику проведених заходів, акцій, масштабних і камерних програм, різнопланового партнерства наших шкільних бібліотек, задіяного ними в рамках Всеукраїнського тижня бібліотек - 2016.

 

 
 

Огляди-звіти вже можна переглянути у блозі "Шкільні бібліотеки Херсона", презентаційні матеріали до виступів можна переглянути також за цим посиланням).
Залишилось додати, що по завершенні робочої програми семінару шкільних бібліотекарів міста чекав приємний сюрприз - вони стали глядачами-учасниками святкової церемонії нагородження школярів міста та області - лідерів проектів "50-зірковий Ігроленд" та "Велике читання" (за творчістю Рея Бредбері), реалізованих у рамках Року англійської мови в Україні.

А вже після свята встигли попрацювати у робочих групах корпоративного проекту "Основи медіаосвіти: бібліотечна складова" над структурою майбутніх медіауроків для учнів 6-9 класів:
 

Було обговорено також питання про проведення чергового заняття на базі  лабораторії перспективного досвіду з питань організації фондів шкільних бібліотек - БІЦ НВК №51. Тож нова спільна зустріч шкільних бібліотек міста відбудеться вже незабаром - на початку грудня.

Немає коментарів:

Дописати коментар