17 грудня 2016

"Книжковий Миколай". День перший

Сьогоднішній день на Фестивалі книги і читання "Книжковий Миколай" розпочався з вистави літературного театру "Ровесник" Центральної бібліотеки для дітей, веселих розваг, віршів Дніпрової Чайки у виконанні учнів Школи гуманітарної праці і,звичайно ж, із огляду ярмаркових стендів українських видавництв.
Офіційне відкриття Фестивалю розпочалося вітальним словом голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва (http://khoda.gov.ua/na-xersonshhini-vidkrivsya-pershij-pivdennij-festival-knigi-i-chitannya/) та начальника управління культури Світлани Думинської (https://www.facebook.com/up.kultura.khoda/).
У виступі Артема Кияновського, директора НВК "Школа гуманітарної праці", депутата Херсонської міської ради прозвучала висока оцінка роботи нашої бібліотеки, а приводом для цього стало вручення премії вихованці літературної студії "Контур" Ладі Шкворець - неодноразовій переможниці дитячих літературних конкурсів.
А завершила церемонію відкриття поява самого Святого Миколая - прибув до нас аж зі Львова, разом із своїм співочим та майстровитим почтом. 
До речі, перейняти деякі секрети від майстрів можна було тут же - на розмаїтих майстер-класах.
Тим часом, розпочавшись від ранку, до самого завершення фестивального дня тривали зустрічі з письменниками,автограф-сесії та презентації за програмою Фестивалю.
Завтрашній день на Фестивалі розпочнеться з виступів двох дитячих театрів-студій - театр "Чудеса" змінить на "підмостках" "Чеширський кіт" бібліотеки ім. Дніпрової Чайки. Триватиме програма зустрічей зі львівськими і херсонськими авторами, багатий вибір яскравих і змістовних книжок пропонуватимуть українські видавництва зі Львова, Києва, Харкова, Миколаєва й Херсону. А дітвору запрошуємо на майстер-класи та на майданчик розваг. До зустрічі на Фестивалі! Завітайте до "Книжкового Миколая"! 
Херсон - не єдине місто, в яке завітали галичани,що прибули на І Південний фестиваль книги і читання. Та про це читайте в репортажі з Нової Каховки.

Немає коментарів:

Дописати коментар