07 серпня 2012

Книга – це квітка, яка не в’яне

Наближається 1 вересня.  Позаду лишаються клопоти: пошук одягу, шкільного приладдя і – на останок – букет квітів… І ось оживають ошатні відремонтовані школи: лунає святкова музика, усміхнені вчителі, учні  та їхні батьки з гарними букетами…
А вже наступного дня зі смітників журливо виглядають зів’ялі квіти. Багато хто з нас  сумно хитає головою, та все ж із року в рік все повторюється.
Тож  Херсонська обласна бібліотека для дітей, управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації за підтримки губернатора Херсонської області оголошують першовересневу акцію «До школи з книжковим букетом», ініціатором якої є Центр української книги.

Акція «До школи з книжковим букетом» має на меті запропонувати альтернативний подарунок – нову книгу. Це дозволить сформувати у класах бібліотечки,  книги з яких діти могли б читати протягом року, або ж передавати у фонди шкільних бібліотек, що в умовах недостатнього фінансування і відсутності якісної літератури, особливо сучасної, є надзвичайно важливим.
Захід дозволить нагадати молодому поколінню, що «книга – кращий подарунок». Сподіваємось також, що в результаті збільшиться кількість дітей, які долучаться до книги та читання як заняття корисного, цікавого та вкрай необхідного у справі формування успішної особистості.
Впевнені, що реалізація цієї ініціативи матиме позитивний вплив на підростаюче покоління, принесе конкретну користь кожній дитині та може стати  доброю традицією надалі.
Тож,  шановні батьки, просимо вас підтримати першовересневу акцію «До школи з книжковим букетом».

А.І. Бардашевська,  директор Херсонської ОБД

Завантажити постер акції
Завантажити список рекомендованої літератури до акції.
Переглянути промовідео акції:


Випуск 2
Випуск 3
Випуск 4
 
P.S. Читайте також у пресі:
Бардашевська, А. І. До школи з книжковим букетом : [акція] / А. І. Бардашевська // Наддніпрянська правда. - 2012. - 8 серп. (№ 61). - С. 8.

10 коментарів:

  1. Чудова акція! Ми тільки "за!" "квітковий букет".
    Будемо рекламувати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за підтримку, Ангеліно Василівно! Власне, оскільки акцію не лише міське управління освіти підтримало, а і обласне, то, сподіваємось, і з боку шкіл акція знайде прихильників. За умовами акції, до речі, "книжкові букети" заохочується дарувати 1-го вересня не лише школі, вчителю, шкільній бібліотеці, а й улюбленій дитячій та сільській книгозбірні. Нехай квіти милують око на клумбах, а новенькі книги - в руках у читачів!

      Видалити
  2. Замечательная акция, возьмем на заметку. Можно?!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будем рады, если эта идея найдет широкое распространение!

      Видалити
  3. Ідея - супер! Обов'язково скористаюся!

    ВідповістиВидалити
  4. Идея замечательная. Пожалуйста, опубликуйте список литературы.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Посилання на список літератури, рекомендованої до акції, вже можна завантажити тут - http://library.kherson.ua/pdf/do_shkoly_z_knyzhkovym_buketom_spysok.doc

      Видалити