24 квітня 2012

Обласний семінар методистів

Дводенний семінар методистів міських управлінь та районних відділів освіти, що опікуються шкільними бібліотеками, розпочав сьогодні роботу на базі обласної бібліотеки для дітей.
Тема семінару - "Уніфікація діяльності шкільних бібліотек як фактор технологічного удосконалення".
Учасники семінару ознайомились із наказами, що стосуються діяльності бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів, та з проектами інструктивно-нормативних документів, які уніфікують роботу з підручниками і посібниками; впровадження комп'ютерних та медійних технологій в діяльність шкільних книгозбірень.


Учасників скмінару привітав заступник міського голови С. М. Черевко.

Головний спеціаліст управління освіти і науки облдержадміністрації Л. І. Перепелиця поінформувала методистів про нові вимоги до обліку та організації фондів підручників.

Директор обласної бібліотеки для дітей А. І. Бардашевська та О. В. Давида модерують обговорення проекту "Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників" за підсумками ділової гри.
 
Cемінар, день другий

Казаріна Світлана Валеріївна, методист з навчальних дисциплін та виховної роботи методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради, знайомить учасників семінару з пітературним компонентом нового державного стандарту початкової освіти.


Скайп-конференція з Іриною Іванівною Хемчян, завідувачем відділу наукового та прикладного бібліотекознавства Державної науково-педагогічної бібліотеки України.  

 Надія Звягінцева, завідувач відділу обласної бібліотеки для дітей та редактор видавничого проекту "Літературні скарби Херсонщини", предстявляє найновіші книги херсонських письменників, регіональний літературно-художній альманах "Степ" та видання бібліотеки - книжку-іграшку "Бібліотека для генерації Google", яку учасники семінару отримали в подарунок.


 Заключний пункт програми семінару - відкритий захід: зустріч із відомим київським письменником, автором книжок длядітей Іваном Андрусяком. 
 
Окрім переліченого у фоторепортажі, учасники семінару мали можливість ознайомитись також із досвідом зарубіжних шкільних книгозбірень - веб-панораму "Квітень - місячник шкільних бібліотек у США" підготувала завідувачка сектору літератури іноземними мовами Ганна Резник. Зокрема, переглянули й відео, які перемогли у конкурсі відео школярів "You Belong @ Your School Library":
  
Серед відеоробіт початкових шкіл:
Why We Love the Library!
Town School For Boys
(Сан-Франциско, штат Каліфорнія)
    
Перемогу у номінації відео учнів середнього шкільного віку здобули дівчатка:
Top Ten Tips for Library Fun
Harry F. Byrd Middle School
(Річмонд, штат Вірджинія)

Серед старшокласників:
You Belong @ Your School Library
White Plains High School
(Анністон, штат Алабама)

Немає коментарів:

Дописати коментар