23 травня 2013

До старту Літніх читань

Професійне навчання бібліотечних працівників ХОБД 23 травня відбулося у розширеному форматі - до участі запросили бібліотекарів ЦБС м.Херсон.
Адже мова йшла про питання, цікаві й актуальні для кожного бібліотекаря, що працює з дітьми, а висвітлювали їх люди, яким було що сказати нового:
- Ірина Миколаївна Ковач, головний бібліотекар відділу естетичного виховання, поділилась враженнями від участі у 7-му Міжнародному фестивалі дитячого читання у Львові ("Книгоманія"), куди супроводжувала Найкращих Читачів України 2013 року у Херсонській області.
Ірина Миколаївна брала участь у обговоренні успіхів та проблем у промоції читання разом з іншими учасниками міжнародного Інтерактивного семінару із різноманітних методик популяризації читання серед дітей і молоді (17-18 травня, Львів). Семінар у рамках проекту Книжкова платформа організували Фонд "Наступна сторінка" (Next Page), Болгарія, та ГО "Форум видавців" (Україна);




- Мері Бет Феєр (Mary Beth Phair), волонтер Корпусу Миру в Україні, підготувала презентацію із досвіду організації програм літнього читання у зарубіжних бібліотеках, перш за все із досвіду публічних бібліотек США. Американські колеги мають обширний досвід організації таких програм для читачів різного віку - від малюків, які тільки опановують навички читання, до старшокласників, які вже мають сформовані літературні смаки та читацькі уподобання.







Херсонська ОБД має і власний багатий досвід організації програмної діяльності у дні шкільних канікул, а збагачення його свіжими ідеями, сподіваємось, допоможе залучити нових учасників до літніх читацьких пригод сезону 2013 року.
А із цьогорічними пропозиціями програми "Канікули з книгою" можна ознайомитись тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар