06 липня 2013

Книги для людей з порушеннями зору


Блог "Творчість та інновації в українських бібліотеках" повідомляє про ухвалення Марракешського договору.

Цитуємо:
"27 червня 2013 р. було ухвалено історичний Договір WIPO (Світової організації інтелектуальної власності) для полегшення доступу до опублікованих творів особам із порушенням зору та осіб з обмеженими можливостями читати друкований текст (відомий як Марракешський Договір).
Мета договору – пом’якшення “книжкового голоду» для людей з проблемами читання друкованих текстів шляхом створення міжнародної правової бази для забезпечення транскордонного обміну матеріалами. П’ятдесят одна країна підписала Марракешський договір. Підписання цього договору свідчить про наміри країни ратифікувати договір через розробку відповідного національного законодавства. ІФЛА брала активну участь у розробці та лобіюванні ухвалення цього договору. З текстом офіційної заяви ІФЛА щодо цих питань можна ознайомитися тут: http://www.ifla.org/node/7751 Цю заяву підписали багато національних бібліотечних асоціацій. Президія Української бібліотечної асоціації розгляне цю заяву щодо приєднання до неї на своєму найближчому засіданні."
Джерело:  http://libinnovate.wordpress.com/2013/07/05/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%88%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%80/

1 коментар:

  1. Що має наша бібліотека для користувачів із проблемами зору чи обмеженнями сприйняття друкованих текстів? - Перелік обмежений: для тих, хто володіє шрифтом Брайля - передплата журналу "Школяр" та дві книги (зокрема Ірен Роздобудько, отримана в дар від автора), а також зо два десятки аудіокниг, частково отриманих як додатки до журналів, - але добре, що з кожним роком їх таки стає більше.

    ВідповістиВидалити