29 жовтня 2014

"Книжковий драйв" для прихильників коміксів

Херсонські школярі вже знають: творчі читацькі конкурси у наших шкільних бібліотеках стартують у жовтні!
Цьогоріч це ІІ етап конкурсу «Книжковий драйв», що отримав спеціальну назву «Коміксоманія» і проводиться серед учнів 5-8 класів у терміни, визначені наказом управління освіти Херсонської міської ради від 30.09.2013 № 316 та Положенням про конкурс, а саме:
- І, шкільний тур: жовтень 2014 – січень 2015, підведення підсумків – до 20 лютого 2015 р.;
- ІІ, міський тур: з 10 березня 2015 р. 
Оголошення підсумків та нагородження переможців і номінантів проводиться під час Тижня дитячого читання (у останні дні березня або на початку квітня 2015 р.).

Фото із сайту http://charivne.info/
У конкурсі можуть брати участь усі школярі відповідної вікової категорії.
Учасники конкурсу повинні виконати два завдання:
  
Завдання 1. Створити комікс за сучасною дитячою книгою (українською або зарубіжною), яка видана вперше не раніше 2000 року.
Роботи на конкурс приймаються як в рукописному, друкованому, так і електронному вигляді (на CD або DVD диску).

Завдання 2. Скласти рейтинговий список із п’яти кращих сучасних дитячих книг (знову ж таки, - видані вперше не раніше 2000 року), які конкурсанти вважають цікавими і рекомендують для прочитання своїм одноліткам (вказати автора та назву), та розмістити його на звороті обкладинки коміксу.
  
Детальні Умови , із роз'ясненням критеріїв оцінювання творчих робіт учасників, поширені у загальносвітніх навчальних закладах Херсону - листом міського управління освіти про його проведення

У обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки конкурс координує відділ обслуговування 5-9 класів - звертайтесь до читальної зали.
  

2 коментарі: