17 грудня 2015

МІські педагогічні читання

16 грудня на базі Херсонської гімназії №6 відбулись педагогічні читання "Моральне виховання учнів у світлі гуманістичної педагогіки В.О.Сухомлинського", організовані управлінням освіти Херсонської міської ради, методичним кабінетом при управління освіти, з ініціативи та за участю А.О.Кияновського, директора НВК "Школа гуманітарної праці" і депутата міської ради. 
Артем Олександрович, зокрема, у своєму виступі ознайомив учасників зустрічі із планами організації в Херсоні, на базі кількох шкіл, лабораторії з морального виховання учнів на засадах педагогіки Сухомлинського.
Головна тема педагогічних читань була розкрита у виступах начальника управління освіти міськради Ю.М.Ніконова, завідувача методичного кабінету В.М.Ільїної.
До участі в читаннях, окрім керівників загальноосвітніх навчальних закладів, були запрошені також і працівники шкільних бібліотек, - адже саме на них у школах перш за все покладаються завдання заохочення дітей до читання, виховання в учнів любові й розуміння художнього слова, формування уміння "читаючи - думати, і думаючи - читати", за словами Василя Олександровича.
Тож цілком закономірно до участі в заході була запрошена і Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, - в особі її директора А.І.Бардашевської. Анна Іванівна ознайомила учасників читань із внеском, який зробила бібліотечна спільнота нашої області у проведення заходів Року Сухомлинського на Херсонщині та означила ключові події й проекти наступного року, в яких шкільні бібліотеки Херсона матимуть нагоду виявити свій виховний і творчий потенціал, продемонструвати у власній діяльності та через призму дитячої творчості, яким чином ідеї гуманістичної педагогіки Сухомлинського знаходять втілення у сучасній бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар