23 травня 2016

Навчання в Києві

Минулий тиждень провела у Києві. Там з 16 по 20 травня на базі Національної бібліотеки України для дітей відбулося проблемно-цільове навчання «Спеціалізовані бібліотеки України для дітей у контексті реформування» для заступників директорів обласних бібліотек для дітей та централізованих бібліотечних систем для дітей. (Із програмою навчання можна ознайомитись тут).
Окрім актуальної проблематики навчання, запропонованої організаторами навчання, отримали нагоду обмінятись досвідом (і в рамках програми навчання, і в неформальному спілкуванні з колегами), повезли додому добрі згадки й світлини, зроблені в Національній бібліотеці України для дітей,
у Національній парламентській бібліотеці України (яка, до речі, саме цими днями відзначила своє 150-ліття),
та із чудових київських музеїв - Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України, Національного музею літератури України...


Попри дощову погоду, встигли навіть помилуватися цвітінням каштанів...
... і невгамовною столичною дітворою:
Урочиста мить! Алла Іванівна Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, вручаючи свідоцтва про підвищення кваліфікації учасникам навчання, знайшла особливі слова про кожну з бібліотек, в яких ми працюємо.
Що дало нам це навчання? - Більше знань про складні реформаційні процеси, що відбуваються нині в країні, на роль і позицію дитячих бібліотек у цих процесах; краще розуміння наших спільних проблем і крихітку більше оптимізму щодо їх вирішення та позитивних перспектив. Цікаві ідеї, почерпнуті з досвіду колег. Зрештою, свіжий погляд на щоденне й буденне.

Наталія Попова

Немає коментарів:

Дописати коментар