26 січня 2017

PISA-2018 в Україні

http://pisa.testportal.gov.ua/
2018 року Україна вперше візьме участь у Програмі міжнародного оцінювання учнів PISA, що проводиться під егідою Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Це авторитетне дослідження проводиться раз на три роки й спрямоване на оцінювання систем освіти в різних країнах світу на підставі тестування 15-річних учнів. 
Україна вперше долучається до більш ніж 80-ти країн, що беруть участь у PISA в 2018.
PISA є унікальним проектом, оскільки дозволяє оцінити не пов’язані безпосередньо зі шкільними програми компетенції 15-річних учнів з читання, математики та природничих дисциплін.
Свого часу неочікувано низькі результати (порівняно з країнами-лідерами), показані німецькими школярами в PISA, спонукало урядовців цієї країни більше уваги звернути на стан та діяльність бібліотек - адже саме навички читання є базовими, позначаються на рівні компетенції учнів і в інших навчальних дисциплінах.
Відповідальним за проведення PISA в нашій країні є Український центр оцінювання якості освіти та його регіональні підрозділи (Розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2016 р. № 72-р «Деякі питання участі України у міжнародному дослідженні якості освіти PISA-2018»).

Офіційний веб-сайт дослідження в Україні 2018 року: 
http://pisa.testportal.gov.ua/
Матеріали щодо підготовки до проведення дослідження у Херсонській області - на сайті Херсонської академії неперервної освіти:
- за адресою http://academy.ks.ua/?page_id=8331 
- інформація та приклади завдань до провідної галузі дослідження - читання (презентація PowerPoint , переглянути у форматі pdf).

Немає коментарів:

Дописати коментар