12 жовтня 2017

Із обласного семінару шкільних бібліотекарів

Триденний обласний семінар для працівників шкільних бібліотек області на тему "Книга і читання - важливий чинник у формуванні гармонійно розвиненої особистості" проходить 11-13 жовтня на базі Херсонської академії неперервної освіти і обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Програма семінару, 12 жовтня: 
http://www.library.kherson.ua/2017/programme_seminar_oblast_12-10-2017.pdf
12 жовтня учасники семінару працювали на базі бібліотеки ім. Дніпрової Чайки - у двох підгрупах одночасно.

Перша група, до якої входили переважно бібліотекарі, що прибули на семінар із районів, заслухали консультації, методичні поради, які підготували фахівці обласної бібліотеки для дітей у двох тематичних блоках - "Виховання громадянина-патріота" і "Шкільна бібліотека - за здоровий спосіб життя" (за темою цьогорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек).
Учасники семінару мали нагоду також ознайомитись із досвідом роботи завідувача бібліотеки Академічного ліцею ім. О.В.Мішукова Херсонської міської ради при ХДУ Тетяни Миколаївни Єжової.
Тим часом працівники шкільних бібліотек міста Херсон, які означені теми вже опрацювали на нещодавніх міських фахових семінарах, звернулись до актуальної на сьогодні теми для всіх українських бібліотек - упровадження УДК.

Це навчання стало своєрідним вступом до подальшого системного вивчення класифікації, запланованого на 2017-2018 н.р. і, окрім теоретичного ознайомлення з наявним організаційним та методичним забезпеченням, включало ще й невеличкий практикум, в ході якого колеги вправлялись у рекласифікації документів, що відносяться до різних галузей, а також художньої та дитячої літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар