01 лютого 2018

Активні форми і методи підвищення професійної майстерності шкільних бібліотекарей

31 січня 2018 року  на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки відбулась перша зустріч  шкільних бібліотекарів Білозерського району з фахівцями обласної бібліотеки для дітей у форматі  Дня спеціаліста, який був організований спільно з методистом   відділу освіти, молоді і спорту Білозерської районної державної адміністрації Вердиш Людмилою Олексіївною.


Цього дня для бібліотекарів з 23 навчальних закладів Білозерського району було проведено Крижановською О.В. (заступник директора з організації бібліотечного обслуговування) професійну екскурсію по бібліотеці, в ході якої колеги дізнались про проекти сучасної бібліотеки, про інноваційні форми масової та індивідуальної роботи з читачами, про нові можливості популяризації бібліотечного фонду серед користувачів бібліотеки.



Завідуюча відділом бібліотечного прогнозування та інновацій Давида О.В. розповіла про порядок та основні вимоги щодо атестації шкільних бібліотекарів.
Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом Новицька Г.І. провела з колегами тренінг «Бібліографічний опис документів: загальні вимоги та правила складання», під час якого бібліотекарі самостійно зробили бібліографічний опис книжок на каталожних картках для алфавітного каталогу, а також розписали статті з журналів та газет.
Також учасники Дня спеціаліста отримали консультацію по впровадженню Універсальної десяткової класифікації в практику роботи бібліотек; ознайомились з поточним станом впровадження та використання Універсальної десяткової класифікації в Україні; презентацією: «Класифікаційна система УДК: методика індексування документів»; правильністю ведення облікових документів (КСО, Щоденника, Читацького формуляру) за індексами УДК.



Шкільні бібліотекарі були запрошені до участі у всеукраїнських та регіональних конкурсах дитячої літературної творчості, а саме:
- «Мрій! Читай! Досягай!»
- «Поетичний камертон Ліни Костенко»
- Регіональний літературний конкурс ім. Ю.К. Голобородька
- «Ігри патріотів»
- «Лідер читання».

Наприкінці дня відбувся показ інтерактивних  краєзнавчих розробок працівників ХОБД ім. Дніпрової Чайки «Літературний навігатор Херсонщини» та «Світові вершини мистецтва Херсонщини».
Тож дякуємо всім учасникам Дня спеціаліста за те, що завітали до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки і сподіваємось на плідну співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар