26 вересня 2018

Професійне спілкування бібліотекарів Херсонської області

25 вересня 2018 року на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової  Чайки в рамках триденного Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання-2018» відбулось професійне спілкування бібліотекарів  Херсонської області у форматі семінару.  Провідні фахівці ділились досвідом роботи по залученню дітей до читання, презентували власні підходи щодо роботи з читачами.

Цікавим був виступ директора Генічеської дитячо-юнацької бібліотеки Селіванової Олени Анатоліївни про розвиток бібліотечної справи в районі, застосування нових інформаційних технологій, проведення незвичайних за формою, цікавих дітям, бібліотечних акцій. А ще Олена Анатоліївна поділилась своїми враженнями від цьогорічного Форуму видавців у Львові, головною задачею якого є підсумок літературного року в Україні, представлення найяскравіших авторів, найпопулярніших видавництв.
У межах професійної зустрічі відбулась презентація одного з компонентів проекту «Світові вершини Херсонщини», автором-розробником якого є провідний фахівець дитячої бібліотеки імені Дніпрової Чайки Надія Дмитрівна Звягінцева. Мета проекту - виховання патріотизму, любові до рідного краю через знання та розуміння здобутків земляків, їхнього внеску до скарбниці світової культури.
А далі бібліотекарі Херсонщини були запрошені разом з колегам з України на подіумну дискусію «Трансформація дитячого читання».

Немає коментарів:

Дописати коментар