30 жовтня 2018

Керівництво дитячим читанням - нові виклики, нові рішення

Розпочалися осінні канікули. Для дітвори це час розваг і відпочинку, а для вчителів - нагода для професійного вдосконалення. 
Педагогічний колектив НВК "Школа гуманітарної праці" Херсонської обласної ради використовує цю можливість з максимальною повнотою і вже кілька років поспіль залучає до проведення неформального професійного навчання фахівців обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
30 жовтня у бібліотеці відбувся семінар на тему "Керівництво читанням. Завдання педагогів і бібліотекарів у нових реаліях".  
Нещодавно Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки зустрічала гостей з усієї України – переможців І Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання» і бібліотечних працівників, що представляли спеціалізовані книгозбірні для дітей з усіх областей, а також Національну бібліотеку України для дітей – ініціатора конкурсу. «БібліоКемп лідерів читання» отримав підтримку Українського культурного фонду, а його програма, окрім «дитячої» складової мала і професійну.

Із короткого огляду подій цього масштабного заходу і розпочався семінар. Ольга Крижановська, заступник директора бібліотеки з організації бібліотечного обслуговування, у своєму виступі звернула увагу педагогів також на один із проектів, що були презентовані в рамках «БібліоКемпу лідерів читання» - як пропозицію до можливого власного подібного задуму: медіачеленж «Скарби козацького міста», реалізований нашими колегами із Черкаської обласної бібліотеки для дітей.
Основна тема семінару була розкрита у виступі Наталії Попової, заступника директора з наукової роботи, «Керівництво читанням сучасної дитини». 
За традицією, бібліографи підготували до семінару і огляд книжкових новинок – цього разу книжок з публікаціями творів письменників Херсонщини, а також власних видань обласної бібліотеки для дітей. Саме їх – настільну карту-гру «Лицарі Таврійського краю» та збірник творів переможців літературного конкурсу «ФантФест» - директор Анна Бардашевська подарувала бібліотеці Школи гуманітарної праці.
Навзаєм фонд бібліотеки імені Дніпрової Чайки поповниться виданням, що побачило світ завдяки співпраці ШГП з художнім музеєм – це створена учнями школи двомовна книга-альбом «Шедеври колекції Херсонського художнього музею ім.О.О.Шовкуненка».

Підбиваючи підсумки семінару, Артем Кияновський, директор НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради, закликав колег бути активними у заохоченні дітей до читання і зацікавленні їх дійсно вартими уваги культурними здобутками людства, прикладами високої духовності й моральності.

Немає коментарів:

Дописати коментар