08 травня 2019

Актуальні виклики для шкільної бібліотеки: завдання, методики, інновації

7 травня 2019 року в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки пройшов семінар для працівників шкільних бібліотек області в рамках курсів підвищення кваліфікації у Херсонській академії неперервної освіти.

З простором та проектами сучасної бібліотеки, що обслуговує дітей, курсантів познайомила Ольга Давида, завідувач відділу бібліотечного прогнозування та інновацій, під час професійної екскурсії.

Наталя Крижановська, завідувач відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, наголосила, що на сьогодні, щоб долучити учнів  до читання, зацікавити їх книгами,  утримати їх увагу необхідно в своїй роботі використовувати ігрові технології та інтерактивні форми роботи, адже саме молодші школярі постійно відчувають потребу в грі, ігровому спілкуванні.
Із досвідом правовиховної та провопросвітницької роботи в бібліотеці ознайомила колег Вікторія Сломчинська, завідувач відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів. Вона розповіла, зокрема, про обласний конкурс на кращий правовий захід "Правові орієнтири" і запросила бібліотекарів до участі.
З мотиваторами до читання для сучасного підлітка: програмами, проектами, клубами, он-лайн конкурсами – знайомила курсантів Наталя Кацарська, завідувач сектору абонемента.
Методичний огляд «Етнопедагогічна мотивація в бібліотечних програмах на підтримку дитячого читання» підготувала Альона Ліпкіна, головний бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів. У своєму виступі вона більш детально зупинилась на родинних святах, адже травневими днями Україна відзначає два чудових родинних свята – День Матері та Міжнародний день сім’ї.
Також шкільним бібліотекарям цього дня була надана консультація-практикум з питань впровадження Універсальної десяткової класифікації.
А фінальною родзинкою насиченого навчального дня для колег зі шкільних бібліотек області стало знайомство з херсонською письменницею Юлією Чернієнко і презентація її дебютної  книги - повісті «Помста», що піднімає гострі проблеми підліткового віку та шкільного життя.
Дякуємо всім колегам за активну роботу за програмою семінару. 

Немає коментарів:

Дописати коментар