09 листопада 2019

Професійне навчання шкільних бібліотекарів

8 листопада група бібліотекарів закладів загальної середньої освіти нашої області, що підвищують цими днями кваліфікацію у КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти", працювала на базі обласної бібліотеки імені Дніпрової Чайки.  
Навчальна програма, запропонована курсантам, містила практичні компоненти, пов'язані з формуванням та організацією бібліотечних фондів ("Шлях книги у шкільній бібліотеці: облік, оброблення, систематизація за УДК"), крос-огляд ігрових форм бібліотечної роботи для маленьких учнів Нової української школи і консультацію щодо трендових форматів заохочення підлітків до читання.
Ірина Срібна, співавтор посібника «Практична медіаграмотність для бібліотек» (2019) , презентувала його колегам, продемонструвавши також кілька ігрових вправ, спрямованих на освоєння медіаосвітніх навичок.

Ольга Крижановська запросила колег до мистецького салону, в якому цього разу грали у арт-пасьянс, присвячений Давиду Бурлюку та зародженню на Херсонщині авангардного мистецтва на початку ХХ століття.  
Жвава дискусія розгорнулась довкола шкільного булінгу під час зустрічі з письменницею і бібліотекаркою Юлією Чернієнко, - адже дебютна книга авторки "Помста" (ВЦ "Академія", 2018) присвячена саме цій гострій проблемі.

Немає коментарів:

Дописати коментар