01 грудня 2019

Бібліотека ім. Дніпрової Чайки на Всеукраїнському форумі

29 листопада у Національній бібліотеці України для дітей проходив Всеукраїнський форум «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації». Його учасники обговорювали актуальні проблеми сучасного стану бібліотечного обслуговування дітей у нашій країні, забезпечення права дітей різного віку на отримання інформації відповідно до їхнього рівня розвитку у безпечних та комфортних умовах спеціалізованої книгозбірні.

Одним із завдань професійного форуму було також підбиття підсумків Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей 2019 року. Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки нагороджена дипломом переможця цього престижного конкурсу і здобула кубок номінації «Соціальне партнерство бібліотек» (проєктно-грантова діяльність). 
Організаторами конкурсу – а це Міністерство культури України, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Центр неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтва і Національна бібліотека України для дітей – відзначені креативний підхід колективу бібліотеки до презентації нових творчих ідей, ефективна реалізація бібліотекою імені Дніпрової Чайки інноваційних програм і експериментальних проєктів, застосування нових моделей і методів в організації співпраці і веденні соціального діалогу.
Серед цьогорічних переможців конкурсу також партнери нашої бібліотеки по "БібліоКре@тиву" Миколаївська ОБД ім. В.Лягіна та Запорізька ОБД "Юний читач", Черкаська ОБД, відзначена одразу у двох номінаціях, і Дніпропетровська ОБД, що здобула Гран-прі конкурсу із соціальним проєктом «BookInclusion: бібліотечне включення особливих дітей»
  
***
Більше про Форум - на сайті Національної бібліотеки України для дітей: http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=9007

Немає коментарів:

Дописати коментар