23 квітня 2021

"Інноваційні зміни в дитячих бібліотеках"

19-23 квітня відбулось проблемно-цільове навчання для завідувачів відділів обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку за модулем "Інноваційні зміни в дитячих бібліотеках", організоване в онлайновому форматі Національною бібліотекою України для дітей спільно з Центром неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.
Участь у навчанні беруть і фахівці бібліотеки імені Дніпрової Чайки. Сьогодні за програмою навчання відбувся обмін досвідом методичного забезпечення бібліотек, що надають послуги дітям, у форматі "круглого столу". Учасники презентували напрацювання колективів своїх закладів у цьому напрямку та обговорили роль обласних бібліотек для дітей в організації підвищення кваліфікації бібліотекарів, що обслуговують дітей, та наданні їм методичної допомоги й фахових консультацій.
Фахівці бібліотеки імені Дніпрової Чайки презентували систему методичного забезпечення бібліотек, що обслуговують дітей, яка склалась у нашій області, та поділились своїм інноваційним досвідом та напрацюваннями двох останніх років, насамперед - новими практиками взаємодії бібліотек в онлайні.
Модерували "круглий стіл" Тетяна Шамаріна, заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів НБУ для дітей, і Тетяна Кузілова, завідувач відділу науково-методичної роботи і бібліотечного маркетингу НБУ для дітей.
З матеріалами навчання - програмою та презентаціями до виступів лекторів, провідних фахівців Національної бібліотеки України для дітей, учасників навчання - співробітників обласних бібліотек для дітей  та ЦБС для дітей можна ознайомитись на сайті НБУ для дітей:

Немає коментарів:

Дописати коментар