03 червня 2021

"БібліоКре@тив" повертається!

Сьогодні у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулась презентація інноваційних ідей, запропонованих на конкурс для участі в ХІ Міжрегіональному ярмарку "БібліоКре@тив-2021" (у онлайновому форматі). Претендентів на участь у міжрегіональному етапі Ярмарку підтримали і взяли участь в обговоренні колеги із 16 дитячих бібліотек Херсонщини.
Остаточне рішення щодо того, хто саме з учасників обласного етапу фахового форуму отримає запрошення презентувати свою новацію на Міжрегіональному ярмарку, що його цьогоріч віртуально "приймає" Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.Лягіна, стане відомо пізніше, але безперечним лідером за підсумками сьогоднішньої презентації стала ідея, представлена Едітою Коструб, головним бібліотекарем Центральної бібліотеки для дітей Херсонської ЦБС, - інтерактивний фристайл "Подорож під хмарами".
Скадовська бібліотека для дітей запропонувала до уваги учасників ідею проведення в бібліотеці інтелектуально-розважальної гри "Ігри розуму. Quiz Kids", яку представила завідувач бібліотеки Галина Гребень.

Дебютант Ярмарку Великокопанівська сільська бібліотека для дітей, а саме - її завідувачка Наталія Саймойлова, ознайомила колег з проєктом "Майстерня документального кіно", який успішно реалізує за підтримки та в інтересах своєї громади.
А Валентина Гончарова (Каланчацька селищна бібліотека для дітей) запропонувала ідею облаштування книжкової фотозони в дитячій бібліотеці - як способу заохочення до читання та водночас промоції бібліотеки серед дітей та підлітків, привернення уваги до її роботи в громаді.
Ще два інноваційних проєкти були представлені на розгляд колег завідувачами бібліотек-філій для дітей Херсонської ЦБС:
- літературознавчий WEB тур "Таємниці української класики" представила Валентина Бабич (БФ №10)
- інтерактивну майстерню слова "Казка на свій лад" - Марія Кучеренко (БФ №22).
Кожна із шести представлених ідей, безперечно, містила цікаву професійну родзинку, демонструвала фаховий поступ бібліотек-авторів, націленість у роботі на високу ефективність та результат, глибоке розуміння суспільної значущості бібліотечної роботи з дітьми, опору на власний практичний досвід авторів. Презентуючи свої фахові ініціативи, колеги запрошували тих, кого зацікавили  напрацювання, звертатись до авторів за консультаціями та підтримкою у їхньому впровадженні.

Немає коментарів:

Дописати коментар