17 жовтня 2023

Організація діяльності бібліотекаря в умовах цифрового інформаційно-освітнього простору

16 жовтня працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки долучились до обласних курсів підвищення кваліфікації бібліотекарів закладів освіти на тему "Організація діяльності бібліотекаря в умовах цифрового інформаційно-освітнього простору"
Курси організувала Херсонська академія неперервної освіти у партнерстві з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки.
Модерувала захід Наталія Шамбір, завідувачка навчально-методичної лабораторії мистецтвозавчих дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» - організаторка курсового навчання.
Провідні фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки виступили в ролі основних спікерів за програмою курсів.
Ірина Срібна, завідувачка відділу бібліотечного прогнозування та інновацій надала учасникам методичні рекомендації в рамках проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек на загальну тему «Вірю в майбутнє твоє, Україно!» Шкільна бібліотека на допомогу національно-патріотичному вихованню. У своєму виступі пані Ірина представила кращі зразки заходів проведених колегами-бібліотекарями з нагоди Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. А також розповіла учасникам про умови участі в патріотичному марафоні "Захисникам України від Херсонської дитини," до участі в якому запрошуємо і ваших читачів.
Юлія Чернієнко, головний бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів, письменниця провела для учасників курсів майстер-клас на тему: "Бібліотека на підтримку ментального здоров’я: поради  і практика." Бібліотекар закцентувала увагу учасників на певних прийомах та терапевтичних практиках, які допоможуть у  цей надскладний та емоційно-напружений час піклуватися про ментальне здоров'я як дорослих так і дітей. 
У підсумковому блоці завідувачка відділу бібліотечного прогнозування та інновацій Ірина Срібна провела експрес-практикум "Популярні веб-платформи та їх застосування в бібліотечній роботі (Canva+)." Пані Ірина на прикладі власних розробок продемонструвала курсантам практичні можливості платформи графічного дизайну Canva та особливості створення відео, постерів, плакатів та інтерактивних онлайн-виставок.
Раді були новій зустрічі з колегами і сподіваємось, що запропоновані теми та методики колеги обов'язково використають у своїй роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар