23 листопада 2023

Змінювати життя на краще!

22 листопада працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки долучились до онлайн зустрічі-презентації роботи The Reading Agency (Агенція читання) – благодійної організації у Великобританії, яка працює понад 20 років, залучає близько 2 мільйонів читачів щороку і працює заради того,  щоб змінювати життя на краще завдяки силі читання.
Організатором зустрічі став БФ "Бібліотечна країна", модерувала зустріч виконавча директорка фонду Люсьєна Шум.
З вітальним словом до учасників виступили Karen Napier (Карен Напьє), очільниця The Reading Agency та Debbie Hicks (Деббі Хікс) креативна директорка The Reading Agency.
Упродовж онлайн-зустрічі працівники благодійної організації презентували такі теми:
➡Emma Braithwaite (Емма Брейтуейт), керівник відділу навичок та залучення презентувала літній конкурс читання "The Summer Reading Challenge".
➡ Про "Книги за рецептом" (Reading Well) розповідала Gemma Jolly (Джемма Джоллі), керівник відділу читання та здоров’я;
➡ Про оцінку впливу бібліотеки на людину розповіла Carina Spaulding (Каріна Сполдінг), керівник відділу досліджень та оцінки.
Під час сесії «Запитання та відповіді» дізнавались про особливості фінансування Агенції,  специфіку проведення різноманітних програм, челенджів та родзинки залучення читачів. 
Крім того, упродовж заходу ми дізналися про особливості певних програм Агенції щодо підтримки читання:
  • "Chatterbooks і Summer Reading Challenge" підтримка дитячого читання разом із бібліотеками (в цих програмах щороку беруть участь понад 700 000 дітей).
  • "Reading Well" розроблена та схвалена медичними працівниками і допомагає людям зрозуміти та керувати своїм здоров’ям і благополуччям за допомогою корисного читання.
  • "Reading Ahead" програма формує навички та впевненість молоді та дорослих.
  • "Всесвітня ніч книги" – це загальнонаціональне свято читання, яке проводять щороку 23 квітня.
  • "Reading Friends" програма допомагає людям боротися з самотністю та ізоляцією.
  • "Quick Reads" - програма створення коротких книжок для людей, яким важко читати.
Цитата від працівників Агенції: «Ми знаємо, що не всі мають однакові старти в житті, тому ми підтримуємо перевірену силу читання, пропонуючи заняття для будь-якого віку та різного походження. Ми підтримуємо читачів у створенні соціальних зв’язків і покращенні навичок читання. Ми допомагаємо людям керувати своїм здоров’ям і добробутом за допомогою читання. Співпрацюючи з публічними бібліотеками, в’язницями, лікарнями та іншими громадськими установами, минулого року наш широкий спектр заходів торкнувся життя двох мільйонів людей. Але з населенням Великобританії понад 67 мільйонів цього недостатньо. Ми хочемо, щоб більше людей захоплювалися читанням, адже все змінюється, коли ти читаєш».
Дякуємо організаторам за цікаву зустріч і Агенції за презентацію цікавого досвіду,  який надихає, мотивує до втілення нових ідей в наших  українських бібліотеках, щоб змінювати життя на краще завдяки силі читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар