18 квітня 2013

Школа гуманітарної праці організує навчання для працівників шкільних бібліотек Херсона

Міський семінар працівників бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів відбувся сьогодні у НВК "Школа гуманітарної праці" Херсонської обласної ради, за участі фахівців Херсонської обласнгої бібліотеки для дітей.



Засновник і незмінний директор школи Артем Олександрович Кияновський - кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України, депутат Херсонської обласної ради. Школа, єдина в області, має статус лабораторії Академії педагогічних наук України.
Відкриваючи семінар, Артем Олександрович ознайомив його учасників із принциповими засадами педагогічної діяльності колективу школи, а також специфікою закладу, у якому навчаються не лише херсонці, а й діти із районів області. Тож роль шкільної бібліотеки надзвичайно важлива: адже вона не лише забезпечує навчальний процес, інформаційну підтримку педагогічної діяльності, а ще й організує обширну дозвіллєву діяльність учнів.
  

Телеканал "ЯТБ" вивчав упровадження новітніх технологій в роботу шкільного бібліотечно-інформаційного центру разом з нами:




Після невеличкої екскурсії школою учасники семінару мали нагоду побувати на майстер-класах від завідувача бібліотеки Т.В.Лихожон та бібліотекаря К.А.Пузиревич, які продемонстрували фрагменти бібліотечних уроків, презентували веб-сайт школи та розділ бібліотеки зокрема.
  


До речі, бібліотека ШГП від недавна має статус бібліотечно-інформаційного центру. Тож Тетяна Володимирівна зробила особливий акцент під час знайомства з бібліотекою, її діяльністю на нових можливостях, які дає шкільній книгозбірні новенький медіацентр, зібрання електронних ресурсів та доступ до мережі Інтернет.


А от екскурсію по бібліотечному абонементу для нас провели п'ятикласники - надзвичайно майстерно і навіть артистично! Юні бібліотечні активісти продемонстрували відмінні знання та розуміння бібліотечних термінів. І привернули увагу не лише бібліотекарів, а й журналістів херсонських телеканалів, запрошених для висвітлення семінару.
  


Чимало уваги семінаристи приділили бібліотечному фонду БІЦ ШГП та книжковим виставкам, розгорнутим у читальній залі та на абонементі для його розкриття та рекомендації читачам, інноваційним формам роботи, зокрема з батьками юних читачів, як от "Бібліотечний Weekend"

 
Підсумовуючи враження від побаченого й почутого під час семінару, шкільні бібліотекарі міста одностайно висловлювали вдячність дирекції школи та працівникам бібліотеки за відмінну організацію, відкритість, виявлену увагу та багаті враження від насиченої й багатопланової роботи  господарів.

Програма семінару.

Немає коментарів:

Дописати коментар