18 січня 2014

Презентація відеопроекту "Шевченкіана нашої родини"

16 січня відбулася офіційна презентація відеопроекту "Шевченкіана нашої родини". Учасниками презентації стали працівники бібліотек, що працюють для дітей і з дітьми - дитячих філій Херсонської ЦБС і бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів обласного центру. 
  

Вибір аудиторії не випадковий - адже творчою групою проекту (а це співробітники обласної бібліотеки для дітей імені Дніпропрової Чайки) при розробленні його формату, одразу передбачалася можливість співучасті в проекті наших колег - і з міста, і з усієї області. 
А підтримка проекту Департаментом освіти і науки, молоді та спорту, управлінням освіти Херсонської міської ради допоможуть у вирішенні організаційних питань для тих із колег, хто матиме бажання організувати власні шевченківські родинні зустрічі, зафіксувати їх на відео та розмістити на каналі проекту:
https://www.youtube.com/user/TarasShevchenkoKs.


У вступномі слові директор бібліотеки Анна Іванівна Бардашевська наголосила на тому, що говорити про Шевченка із сучасною дитиною треба й мовою сучасною, і форми презентації Кобзаревої творчості обирати такі, щоб дійсно переконати юнь у її сьогоденній актуальності.


Розповіла про задум "Шевченкіани нашої родини", про хід та перспективи реалізації проекту його координатор Юлія Миколаївна Чернієнко, головний бібліотекар відділу обслуговування 5-9 кл.
  
     

Ігор Романович Мазур, заступник начальника управління культури, брав участь у презентації цього разу не лише як офіційна особа, а і як учасник одного з перших відеороликів, створених у проекті.
Надія Дмитрівна Звягінцева, яка також прилучилася відеопроекту, розповіла про те, як Шевченкове слово згуртувало старше й молодше покоління її родини під час підготовки до зйомок, та ще й продемонструвала унікальне видання, яке презентує творчість Шевченка-художника.

Про "технічні" подробиці участі в проекті вела мову під час презентації Наталія Федорівна Попова. Вона відзначила різні варіанти співпраці в проекті для колег, закцентувала увагу на тому, що відео, створені в проекті, можуть використовуватись у заходах бібліотек, присвячених ювілею Кобзаря, а також стануть медійним компонентом власних веб-ресурсів дитячих і шкільних бібліотек. Зі свого боку, творча група проекту бере на себе допомогу у зйомках, монтажу та розміщенні проектного відео тим бібліотекам, які цього потребують.

  
    
Про захід на сайті ХОДТРК "Скіфія" - http://skifija.ua/news/url/doluchiti_do_kulturnoji_spadschini

Немає коментарів:

Дописати коментар