21 січня 2014

Шевченківський ювілейний марафон та бібліотечна ювілейна естафета стартували

Сьогодні в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбувся урочистий старт марафону читців «Звучи у нашім ріднім краї, безсмертне слово Кобзаря!», який триватиме протягом року у всіх шкільних бібліотеках області. Цю ювілейну акцію, до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, організував департамент освіти і науки, молоді та спорту ОДА у співпраці з обласною дитячою книгозбірнею.
  




Круглий стіл з нагоди старту акції відкрив Андрій Анатолійович Яценко , директор департаменту. З вітальним словом перед його учасниками виступили Ірина Володимирівна Корольова, начальник управління культури ОДА, заслужений діяч мистецтв України, Анатолій Іванович Кичинський, поет, лауреат Національної премії імені Т.Г.Шевченка, Артем Олександрович Кияновський, директор НВК "Школа гуманітарної праці", депутат обласної ради.

 

Мету, формат та календар річного шевченківського марафону учасникам круглого столу представила Анна Іванівна Бардашевська, директор Херсонської ОБД.

   
Під час круглого столу були презентовані й інші спільні акції шкільних та дитячих бібліотек, що проводитимуться у цьому щедрому на ювілеї році: обласний відеопроект "Шевченкіана нашої родини" та обласна зональна естафета шкільних бібліотек "Зростання-2014", які презентували фахівці обласної бібліотеки імені Дніпрової Чайки.

   

Із 11.00 розпочалася театралізована презентація марафону читців «Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря!», за участі Анатолія Кичинського. Звучали вірші Кобзаря у виконанні дітей-переможців творчих конкурсів, героїв відеороликів, створених у проекті «Шевченкіана нашої родини», а також дорослих шанувальників його творчості – із доробку різних періодів життя Тараса Григоровича, українською та іноземними мовами. Мистецький портрет Шевченка допомогли створити і живописні полотна, і музичні твори, співзвучні шевченковій поезії. 
    

  





Про захід пишуть:
- на сайті управління культури ОДА:
 http://www.uct.artkavun.kherson.ua/home.htm?n=1107&ps=0 

- у блозі новин бібліотеки:
http://xobd-news.blogspot.com/2014/01/blog-post_21.html

- у Facebook:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.690239117686785.1073741962.201038439940191&type=1

Немає коментарів:

Дописати коментар