12 лютого 2015

«Поетичний камертон Ліни Костенко»

Творчість Ліни Костенко має багато прихильників серед херсонців. Тож вирішили заперечити гірким словам поета - пам'ятаєте, у збірці "Річка Геракліта":  
    ... Поезія потрібна дивакам.
     Поети не потрібні вже нікому.


На 19 березня - день народження Ліни 
Василівни - заплановане проведення обласного фестивалю виконавської майстерності "Поетичний камертон Ліни Костенко". Вже маємо спільний наказ управління культури й управління освіти і науки облдержадміністрації про його проведення (від 04.02.2015 № 6/35), а також положення про фестиваль та затверджену форму заявки, що зареєстровані в Головному управлінні юстиції у Херсонській області 04.02.2015 за № 4/1529.
Обласний організаційний комітет фестивалю, у якому об'єднали зусилля найвідоміші творчі особистості нашого краю та керівники галузі культури і галузі освіти, починає свою роботу. До участі у фестивалі запрошені діти від 12 років, студентство і дорослі - без обмеження віку.
Отож, талановиті й залюблені в поезію - вокалісти і читці-декламатори, художники і актори-аматори, автори поетичних творів, - це нагода для вас довести, що поезія потрібна сьогодні (як і завжди!), а поети - залишаються нашими духовними авторитетами, уособленою душею і совістю України.
  
Обласний етап однієї з номінацій фестивалю, заплановано, відбуватиметься у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки, тож фіналісти конкурсу "Велика книга читацьких рекордів" ("Книгоманія-2015") отримають можливість також стати учасниками Фестивалю та отримати запрошення на фінальний гала-концерт.

Немає коментарів:

Дописати коментар