16 лютого 2015

Нові знання – нові перспективи!

10-11 лютого у конференц-залі готелю «Експрес» у Києві відбувся поглиблений тренінг на тему «Регіональні піар-офіси сучасних бібліотек», учасницею якого пощастило стати і головному бібліотекарю відділу Інтернет-послуг Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Ірині Срібній [як раптом хто ще не знайомий - білявка на фото:].
   
 
Організатори тренінгу - ГО «Центр медіареформ» та програма «Бібліоміст». Висококваліфіковані тренери Людмила Гюменюк – магістр з політичної комунікації  та Михайлина Скорик  – журналіст із 14-річним досвідом, головний редактор сайту Podrobnosti.ua, підготували для 26-ти учасників з різних областей України цікаві і пізнавальні завдання, практичні вправи, які допомогли майбутнім піарникам сформувати уявлення про особливості нових шляхів комунікації бібліотек зі ЗМІ. 



  
Спів-тренерами на заході виступили керівники вже існуючих піар-офісів сучасних бібліотек в Україні, які рівно рік тому стали кращими з кращих та вибороли перемогу у подібному конкурсі: Тетяна Дороніна - керівник Дніпропетровського бібліотечного піар-офісу, Наталя Журавська із Житомирщини, Лариса Головко - керівник Запорізького бібліотечного піар-офісу, Оксана Романюк - керівник бібліотечного піар-офісу, що діє на Волині.
Вони  допомогли учасникам осягнути розмаїття сучасних PR-методик через такі теми: «Зв’язки з мас-медіа та основи піару», «Ефективні відносини з журналістами», «Соціальні мережі – один із шляхів популяризації бібліотек», «Орієнтири журналістів», «Технологічний прогрес», «Просування роботи піар-офісу в Інтернеті», «Сім орієнтирів ТСН» та інші.

     
Під час практичних завдань майбутні піарники створили орієнтовні  медіа-плани для своїх бібліотек, відповідали на «провокативні» запитання журналістів під час імпровізованих інтерв’ю,  виконували різноманітні творчі завдання, а знання, які вони отримали, в майбутньому допоможуть їм у створенні власних піар-офісів.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар