24 лютого 2015

День спеціаліста для бібліотечних фахівців

Сьогодні у науково-методичному відділі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбувся день спеціаліста  для методистів обласних і центральних міських та університетських бібліотек, зокрема обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, ЦМБ ім. Лесі Українки та центральної міської бібліотеки для дітей, державної морської академії, державного університету, державного аграрного університету, національного технічного університету.
Завідуюча науково-методичним відділом Т.Л.Сватула поділилася з колегами інформацією про впровадження електронної системи звітності про діяльність публічних бібліотек області та запланованими тренінгами з освоєння цього нововведення.
Обласні методичні центри підготували огляди нових надходжень фахової літератури - бібліотекознавчих збірників та монографій, фахових навчальних  і практичних посібників, видань за результатами соціологічних досліджень та методичних і методико-бібліографічних посібників тощо. Учасники заходу були ознайомлені з новими національними стандарами України, введеними в дію у 2014 році.     
Бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки підготувала також огляд обласних фестивальних та конкурсних проектів, до участі в яких запрошуються і самі бібліотекарі, і діти та молодь - читачі херсонських книгозбірень, зокрема - обласний фестиваль виконавської майстерності  "Поетичний камертон Ліни Костенко", літературні конкурси - "ФантФест" та "Зачаровані Таврією", конкурс на звання кращого читача "Велика книга читацьких рекордів", конкурс правових заходів "Світ дитинства, захищений правом".
  
Фото із сайту НМВ ОУНБ ім. О.Гончара.

Немає коментарів:

Дописати коментар