25 лютого 2016

Засідання навчально-методичної ради

Сьогодні зранку відбулося засідання навчально-методичної ради КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.
На розгляд Ради були винесені два основні питання: 
- "Про навчально-методичне забезпечення та перспективи викладання предмету "Захист Вітчизни" у загальноосвітніх навчальних закладах Херсонщини"
та
- Про виконання Рішення навчально-методичної ради КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради від 17 грудня 2014 р. «Про організацію роботи  бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області».
Тому до участі в засіданні Ради була запрошена і Бардашевська Анна Іванівна, директор обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки - як керівник одного з методичних центрів для шкільних бібліотек області, згідно з Розпорядженням голови облдержадміністрації від 04.02.2015 р. №53.
Власне, виконання затвердженого розпорядженням Перспективного плану взаємодії методичних центрів із питань організації бібліотечного обслуговування дітей на Херсонщині у переважній частині корелюється якраз із рекомендаціями Ради, які передували цьому документу.
Інформаційну довідку, що констатувала успішне виконання завдань, визначених рішенням Ради на 2015-й рік, всі учасники ради отримали напередодні, тож у своєму виступі Анна Іванівна зосередилась на завданнях поточного року. Ескізно вони представлені в презентації, що супроводжувала виступ:


Повертаючись до першого пункту порядку денного зауважу, що, хоч тема, на перший погляд, прямо бібліотек і не стосувалася, але у виступах учасників обговорення акцентовано звучали тези про важливість національно-патріотичного виховання, особливо в умовах сьогоднішнього дня, про залучення до цієї роботи ветеранів-героїв АТО, про необхідність формувати і використовувати нову ресурсну базу для забезпечення військово-патріотичного виховання, завдання створення мультимедійних продуктів для використання у курсі "Захист Вітчизни". - Тут і розкривається широке поле діяльності для бібліотек, у співпраці з викладачами курсу.

Шкільні і дитячі бібліотекарі - учасники круглого столу з питань правового та національно-патріотичного виховання дітей і підлітків, який разом провели 19 листопада бібліотека ім. Дніпрової Чайки та Академія, напевно пригадають, що модератор круглого столу Сергій Олександрович Моїсеєв презентував нам тоді ресурсний центр "Патріот" як платформу для накопичення методико-дидактичних матеріалів та презентації кращого досвіду з національно-патріотичного виховання. Ця платформа створена і працює, тож заходьте, користуйтесь і свої матеріали додавайте:


 

Немає коментарів:

Дописати коментар