03 лютого 2016

Старти 2016 року

Після деякого затишшя, викликаного карантином, на цьому тижні поновилася бібліотечна активність. Це стосується також і роботи методичної служби бібліотеки ім. Дніпрової Чайки :) 
У попередні тижні були зайняті переважно звітами та розробленням проектів організаційних документів для запланованих на 2016 рік обласних заходів - і читацьких, і професійних.  
 
Можемо вже повідомити, що обласний фестиваль поезії Ліни Костенко відбудеться і у цьому році! Вже підписано спільний наказ обласних управлінь освіти і науки та культури і, після належної реєстрації в Головному територіальному управлінні юстиції та опублікування в газеті "Джерела", стартує перший, відбірковий етап Фестивалю, що цьогоріч має назву "Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви".
Бібліотека ім. Дніпрової Чайки знову визначена координатором і платформою для авторських читань. Отож, запрошуємо і визнаних поетів-професіоналів, і юних та дорослих аматорів поетичного слова готувати власні поезії, присвячені Ліні Костенко та написані за мотивами її громадянської лірики,творів патріотичного звучання - і надсилати їх, разом із заявками, до бібліотеки (на адресу "Конкурси 2016" 2016.konkurs{равлик}gmail.com). 
 
Приємна новина для читачів - учнів 6-7 класів! Конкурс на звання найкращого читача 2016 року "Велика книга читацьких рекордів Херсонщини" розпочинається в лютому! Спільний наказ та положення про конкурс також незабаром будуть опубліковані. Але вже зараз можна починати виконувати перше домашнє завдання - визначити свою найулюбленішу сучасну прозову книгу українського автора, видану не раніше 2000 року, і написати відгук про неї!

Восьмикласники теж не будуть розчаровані: їх запросять до участі у новому обласному проекті "В долонях степу і Дніпра", який також стартує в 2016-му.

Отож, шановні колеги, стежте за оновленнями на сторінці "Конкурси, турніри, фестивалі..."

Немає коментарів:

Дописати коментар