18 червня 2012

У робочий блокнот : формування інформаційної культури

"Полювання за інформацією" - так назвали комплексну цільову програму з формування інформаційної культури читачів наші колеги з ЦБС для дітей м. Миколаїв.
"Традиційні бібліотечні уроки вже давно не гарант того, що діти, приходячи до бібліотеки, можуть з легкістю знайти необхідну інформацію. Зараз нові часи, інтереси у дітей абсолютно інші, кількість джерел інформації значно збільшилася, проблема виховання культури читання стає нагальною.. Комп'ютери продовжують завойовувати світ, тому, безперечно, формувати інформаційну культуру необхідно із залученням нових інформаційних технологій, можливостей Інтернет. Саме тому виникла ця програма, де акцент зроблений на нові інформаційні технології, які доповнюють і підсилюють традиційні бібліотечні форми." - пояснюють розробники програми.
Херсонські бібліотекарі пару років тому мали нагоду почути й побачити презентацію цієї програми від її автора, Ірини Базиленко. Зараз хочемо нагати про неї, повідомити, як хто раптом не знає :), що ця програма опублікована на веб-сайті ЦМБ для дітей ім. Шури Кобера та Віті Хоменка, - і запропонувати переглянути, коли будете складати власні програми бібліотечних уроків на наступний навчальний рік.

1 коментар:

  1. Дякуємо колегам за цікаву інформацію. Думаю зможемо використати в роботі нашого Клубу "Інтернет-Чомучок". С.Красновид

    ВідповістиВидалити