20 червня 2012

Знайомтесь, наш новий волонтер із Америки!

Що вам відомо про штат Массачусетс?
Кажуть, що Америка почалась саме з цього штату – 15 вересня 1620 року тут, поряд з мисом Кейп-Код, кинув якір «Мейфлауер» - корабель, на якому прибули з Великої Британії 106 відважних колоністів, які заснували перше поселення, Плімут.
Вперше День Подяки відсвяткували саме у цьому місці - у 1621 році.
Столиця штату – Бостон, чудове місто у багатьох відношеннях: саме тут був відкритий перший громадський парк, перша американська середня школа, а також пошта та - фанфари!! - публічна бібліотека.
Не варто також забувати й про найстаріший та найвідоміший Гарвардський університет, що знаходиться у м. Кембридж...
А чому це ми раптом заговорили про цей штат? - Бо саме звідти до нас приїхали волонтери Корпусу Миру США в Україні Мері Бет Феєр та Стівен  МакКаферті.


Протягом двох років вони будуть працювати у Херсоні, а Мері Бет - безпосередньо у нас в бібліотеці, брати участь у різноманітних програмах та проектах, та ще й допомагати читачам в оволодінні розмовної англійської мови. І на фото - вже перше "включення" наших американських тепер вже фактично колег до активного бібліотечного життя: на одній із зупинок інтелектуально-спортивного квесту,  «Інтелект-Forward», саме волонтери з Америки зустрічали і спілкувалися з учасниками англійською мовою про футбол.
Одна із найпопулярніших програм нашої бібліотеки – літні читання, зокрема й англійською мовою: «Пригоди казкового літа» - тема цього року! Приєднавшись до її учасників, кожен читач бібліотеки зможе вільно спілкуватись  з волонтерами – громадянами Америки. (Не приєднавшись - теж запросто поспілкуєтесь, але ж тоді залишитесь без БІВів! :) - С.Т.)
    
За інформацією Ганни Резник,
завідуючої сектором літератури іноземними мовами
   
P.S. Мері Бет вже встигла поновити блоґ "American Express for future leaders" - запрошуємо бажаючих стати його читачами!

Немає коментарів:

Дописати коментар