21 грудня 2013

Найдовша ніч, найкоротший день...

   
"Сонце - на літо, зима - на морози"?? Йдучи похмурого грудневого дня по Херсону, якось не дуже віриться ні в перше, ні в друге - які там морози, коли де не глянь серед осіннього туману  бринить свіжа зелень молодої травички... 
Тільки пізні світанки та ранні сутінки й переконують - так, стоїмо на порозі нового року. І ще, напевно, показники відвідуваності постів, присвячених різним там "планам-звітам" :)

Отож, шановні колеги - молоді керівники районних бібліотек для дітей, далі інформація для вас.
Нагадую: із 2014 року переходимо до "безпаперових технологій" у обміні планово-звітними матеріалами (електронний лист від 18 грудня ц. р.). 
І для тих, хто має труднощі з укладанням плану за формою планів-звітів , що була рекомендована минулого року, з дозволу укладача Ангеліни Василівни Вєтрової:   План-звіт Білозерської ЦДБ на 2013 рік
(звичайно, без відміток про виконання та коректив і доповнень, що робилися протягом року - той самий, який ми отримали від А. В. ще у січні).
Не тому, що цей план - взірцевий і єдино правильний :), а тому, що він має ті характеристики, до яких ми з вами прагнемо: чітка структура, конкретність поставлених завдань - і не "загублено" :)) жодного важливого аспекту роботи бібліотеки. 
Щодо назв заходів: наша колега з Арзамаса Ірина Огнєва, автор блогу "Библиомания", виконала титанічну роботу - зібрала, систематизувала й опублікувала величезну колекцію різноманітних назв: це тут. Вони, звісно, російською мовою - але тим ще більше цікаві: бо кожна бібліотека, що адаптуватиме їх українською мовою, може отримати в результаті авторського перекладу назву свою власну - і не менш оригінальну.
Успішного планування та звітування, шановні колеги!

Немає коментарів:

Дописати коментар