26 травня 2014

Презентація медіапосібників

22 травня 2014 року в Києві, в Державній бібліотеці України для юнацтва, Академія української преси спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти МОН України презентували підручник «Медіаграмотність» та веб-гру "Медіазнайко".
   
Підручник для вчителя «Медіаграмотність»провідних американських медіапедагогів Сінді Шейбе і Фейз Рогоу презентує сформований у США освітньому підході до викладання медіаграмотності. Книга видана Академією Української Преси за підтримки Програми У-медіа та Міжнародного фонду "Відродження". 
На думку видавців українського перекладу, за допомогою цієї книжки вітчизняні медіапедагоги зможуть навчитися інтегрувати медіаграмотність у різноманітні освітні практики, знайдуть багато ідей та прикладів занять. 
Учасниками презентації отримали в подарунок примірник видання, - отож, надійде й до фондів нашої бібліотеки.
А. І. Бардашевська, директор Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки, на запрошення Академії української преси, взяла участь у семінарі-презентації, в свою чергу ознайомивши присутніх з корпоративним проектом херсонських бібліотек "Основи медіаосвіти: бібліотечна складова" (у попередньому пості).


 
Веб-гру "Медіазнайко" розробив і створив Центр медіаініціатив (Вірменія), автори концепції - Лусіне Григорян та Нуне Саркісян. Програмну розробку здійснив Інноваційний центр "Майкрософт" (Єреван), автор візуального дизайну - Ліліт Арутюнян. 
Адаптацію та переклад українською мовою здійснено в Академії української преси. 
Прямої вказівки на інформаційній сторінці не знайшла, але на мою думку - гра адресована десь так старшим підліткам, від 7-го класу (ну, принаймні судячи з теми 1, яку проглянула й погралася :).
    
                
Фото - із сторінки ДБУ для юнацтва в Фейсбуку.

Немає коментарів:

Дописати коментар